vegetarisch koolhydraatarm

Vegetarisch koolhydraatarm roerbak met tofu

Laatste update: 15 juni, 2022 | Geen reacties

Het is zeker mogelijk om vegetarisch koolhydraatarm te eten. Hoewel veel gerechten zich richten op vette en eiwitrijke vleessoorten, zijn er ook nog genoeg vega alternatieven die je kan proberen! Deze vegetarische roerbak gebruikt bijvoorbeeld tofu in plaats van kip. Tofu is namelijk een eiwitrijke vleesvervanger zonder veel vetten, net als kip. Ook kan je het makkelijk marineren zodat het een heerlijke smaak krijgt. Probeer het ook eens!

LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Koolhydraatarme vegetarische recepten

Het is soms even zoeken naar koolhydraatarme vegetarische recepten. Juist daarom wil ik ze hier ook regelmatig op delen. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen. Ook als vleeseter is het prima om zo nu en dan vegetarisch te eten. Dat zorgt voor afwisseling en zo ontdek je nog eens nieuwe smaken!

Koolhydraatarme roerbak maken

Roerbakken is echt een makkelijke manier van koken. Je kan allerlei verschillende groenten gebruiken en deze samenvoegen tot één lekkere maaltijd. Op zichzelf is het al erg lekker en gezond, maar je kan er natuurlijk ook andere dingen bij serveren zoals wat bloemkoolrijst of een lekker zelfgemaakt koolhydraatarm broodje. Geniet ervan!

Ingrediënten voor de vegetarisch koolhydraatarm roerbak

  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 300 gram tofu
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 paksoi, in stukjes
  • 200 gram groene asperges, in stukjes
  • 1 wortel, in kleine reepjes gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Een scheutje olie
  • 2 el water
  • Toppings naar keus zoals chilivlokken, gember, koriander, citroengras, limoen of pinda.

De bereidingswijze van de vegetarisch koolhydraatarm roerbak

  1. Als je de groenten wat zachter wil hebben, kan je van tevoren de groenten kort stomen of koken. Als je van wat meer bite houdt, kan je ze ook rauw gebruiken.
  2. Dep de tofu droog met een schone keukendoek zodat het meeste vocht eruit is. Snijd dan de tofu in stukjes en bak ze in een beetje olie tot alle kanten licht beginnen te bruinen. Zet ze dan opzij.
  3. Vervolgens verhit je nog een beetje olie in de pan en bak je hierin de broccoli, wortel, paksoi en asperges tot ze wat zacht beginnen te worden.
  4. Schenk dan de sojasaus, gember en water erbij en roer alles goed door elkaar. Doe nu ook de tofu er weer bij.
  5. Wok alles goed en proef tussendoor om te checken of de smaak op orde is. Je kan het nu eventueel bij kruiden.
  6. Wanneer de groenten en tofu naar je smaak gebakken zijn, zet je het vuur uit en serveer je de roerbak met de toppings naar smaak. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Dit gerecht is geschikt voor 2 personen
Calorieën per portie: 309
Koolhydraten: 20 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 27 gram

AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

Ook lekker om te maken:

Koolhydraatarme wraps maken | Snel, makkelijk en lekker!

Broccolisoep met prei | Lekker en makkelijk!

Koolhydraatarm gerecht met kip | Kippendij op spies

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies