Koolhydraatarm gerecht met kip | Kippendij op spies
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Ben je opzoek naar een koolhydraatarm gerecht met kip? Deze absolute topper moet je hoe dan ook een keer geprobeerd hebben. De smaak is geweldig en hier zal je iedereen mee doen verbazen. Lees snel verder!
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Koolhydraatarm gerecht met kip
Wanneer je echt gezond wilt eten is kip essentieel! Hier zitten onwijs veel belangrijke voedingsstoffen in zoals eiwitten en mineralen. Het recept waar je vandaag kennis mee maakt, bevat niet alleen kip maar ook een heerlijk chic wijnsausje.
Het is ideaal voor wanneer je eens wat anders wilt doen met je recepten. Je staat overigens niet lang in de keuken en ook is het makkelijk te bereiden.
Zijn recepten met kip gezond?
Een recept met kip zit dus boordevol voedingsstoffen. Je gebruikt voor dit recept kip waardoor je ook veel van de juiste eiwitten binnen krijgt. Want eiwitten zijn belangrijk voor je lichaam.
Kip is rijk aan vitamine B6 en de mineralen fosfor en seleen. Het is ook een bron van vitamine B2 en het mineraal wat je wel kent koper.
Voedingswaarden
Het recept is in totaal voor 4 personen. Wil je dit recept voor meerdere personen maken, verdubbel dan de ingrediënten. Per portie zitten er de volgende voedingswaarden in:
Aantal calorieën: 365 kcal
Aantal Eiwitten: 18 gram
Koolhydraten: 3 gram
Aanwezige vetten: 30 gram (maar 7 g verzadigd)
Ingrediënten
- 125 ml rode wijn
- 6 takjes verse tijm
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 2 grote uien
- 8 kastanje champignons
- 8 plakjes ontbijtspek
- 2 tl grove Zaanse mosterd
- één rode paprika
- snufje chilipoeder
- 4 el extra vierge olijfolie
- verse citroen sap
- 300 g kipdijfilet
Bereidingswijze
- Doe de wijn in een pan en laat met 2 takjes tijm tot 1/3 inkoken.
- Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng met de knoflook, 1/3 van de olie en tijm. Breng op smaak met knoflookpoeder, chilipeper en eventueel zout. Laat 30 min. afgedekt marineren.
- Pel ondertussen de uien totdat ze uiteenvallen in een dik en dun deel.
- Pak de kastanje champignons en maak ze schoon met een borstel en rol deze in het ontbijtspek.
- Ondertussen snij je de courgette en paprika in stukjes. Doe dit een kommetje samen met de doperwten en chilipoeder.
- Maak spiesen met afwisselend gemarineerde kip, ui, courgette, paprika en de kastanje champignon.
- Rooster de spiesen op de barbecue of in de koekenpan in 10 min. goudbruin en gaar.
- Meng de wijn met de mosterd en extra vierge olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snij de citroen en giet over de spies een beetje sap heen. Voor extra pit kun je nog een snufje chilipoeder toevoegen.
- Schep daarna het wijnsausje over de spiesen
- De groenten hou je lekker knapperig en bak je niet te lang. Neem een diep bord en doe hier de inhoud van de pan in.
- Eet smakelijk!
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar