Koolhydraatarme notencake om van te smullen!
Laatste update: 2 februari, 2023 | Geen reacties
Noten zijn heel gezond en ze zitten boordevol goede vitamines en mineralen. Dat is juist waarom ik ze graag eet en waarom ze zo goed in een koolhydraatarm dieet passen. Deze koolhydraatarme notencake is daarom een perfecte snack om te maken voor tussendoor. Het is voedzaam, bevat veel goede voedingsstoffen en het is bovendien superlekker! Geniet ervan en laat maar weten wat je ervan vindt!
LIZA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Notencake maken
Normaal gesproken bevat een notencake vrij veel suiker, zeker wanneer je deze uit een pakje maakt of los in de supermarkt koopt. Dat is bij deze cake gelukkig niet het geval! In plaats van suiker gebruik je een klein beetje suikervrije zoetstof waardoor je wel de zoete smaak hebt, maar niet de koolhydraten die daarbij komen kijken.
De cake zelf bestaat uit een mengsel van kokosmeel en amandelmeel, beiden zijn gezond en koolhydraatarm. Ook voeg je er lijnzaad aan toe om het goed te binden en om de maaltijd nog voedzamer te maken. Geniet ervan!
Ingrediënten van de koolhydraatarme notencake
- 3 eieren
- 55 gram boter, ongezouten
- 115 g kokosroom
- 40 g gebroken lijnzaad
- 30 g kokosmeel
- 50 gram amandelmeel
- 80 g suikervrije zoetstof in kristalvorm
- Een eetlepel gemalen kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snufje zout
- Een snufje steranijspoeder
- 70 g notenmix
De bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal of cakevorm in. Je kan er eventueel ook een vel bakpapier in leggen.
- Klop de eieren in een kleine kom. Voeg de boter op kamertemperatuur en room toe en klop alles tot het een glad geheel is.
- Meng in een tweede kom alle droge ingrediënten door elkaar. Houd de noten apart.
- Meng de droge ingrediënten met het eimengsel. Mix nu de noten erdoor of doe de helft erdoor en houd de andere helft apart.
- Giet het beslag in de ovenschotel of cakevorm. Gebruik de overgebleven noten (als je die hebt) om boven op het mengsel te strooien.
- Bak gedurende 30 minuten. Test het midden met een mes. Als het mes schoon is, haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen. Serveer warm, op kamertemperatuur of koud. Geniet ervan!
De voedingswaarden van de koolhydraatarme notencake
Aantal porties: 10 – 12
Calorieën per portie: 138
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 14 gram
Eiwitten: 2 gram
Bekijk ook:
Een stevig ontbijt met deze koolhydraatarme frittata worst