koolhydraatarme bloemkool ovenschotel

Koolhydraatarme bloemkool ovenschotel met blauwe kaas

Laatste update: 12 januari, 2023 | Geen reacties

Bloemkool is een heerlijke veelzijdige groente vol met vitamines en mineralen die je lichaam goed kan gebruiken. Vanwege de veelzijdigheid is het ook een perfecte groente om te eten wanneer je bezig bent met een koolhydraatarm dieet. Zo kan je nog steeds genieten van de meest lekkere maaltijden, maar dan zonder al die koolhydraten. Daarom maak ik vandaag deze koolhydraatarme bloemkool ovenschotel met blauwe kaas. Heb jij ook zo’n trek gekregen? Lees dan snel verder!

LIZA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Bloemkool met prei en courgette

Bloemkool is niet het enige ingrediënt in deze maaltijd, er zit namelijk ook prei en courgette in. Samen vormen deze drie groenten een gezonde basis vol met vitamines en mineralen. Als eiwitbron zonder al te veel vet kan je mager rundergehakt of kalkoengehakt gebruiken en voor de lekkere smaak en vetten voeg je er natuurlijk blauwe kaas aan toe. Ben je niet zo’n fan van blauwe kaas? Dan kan je deze vervangen door een kaas naar keuze, zolang die maar een beetje goed smelt.

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme bloemkool ovenschotel?

  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 300 gram kalkoengehakt of mager rundergehakt
  • 250 gram prei, in ringen
  • 200 gram courgette, in stukjes
  • 150 gram blauwe kaas
  • 100 ml kookroom
  • Olijfolie
  • Chilipeper of normale peper
  • 100 – 125 gram geraspte kaas (Optioneel)

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng tevens 1 pan water aan de kook.
  2. Snij de bloemkool en voeg deze toe aan het kokende water ongeveer 8 minuten.
  3. Neem een andere pan en voeg er olijfolie aan toe zodat het je het gehakt gaar kunt bakken.
  4. Snij ondertussen de prei en courgette in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt.
  5. Voeg er chilipeper of normale peper aan toe.
  6. Neem een steelpannetje en verwarm de kookroom met blauwe kaas.
  7. Pak een ovenschaal en doe er eerst de bloemkool in. Daarna voeg je de prei, courgette en gehakt eraan toe.
    Giet de kookroom/kaas over de bovenkant en voeg de geraspte kaas toe. Laat de ovenschotel 15 minuten bakken in de oven.
  8. Eet smakelijk!

De voedingswaarden van de koolhydraatarme bloemkool ovenschotel

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 468
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 33 gram
Eiwitten: 27 gram

Bekijk ook:

Eiwitrijke koolhydraatarme tomatensoep

Koolhydraatarme aspergesoep | Lekker romig

Koolhydraatarme spruitjes schotel

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies