Eiwitrijke koolhydraatarme tomatensoep
Laatste update: 8 december, 2022 | Geen reacties
Een tomatensoep is misschien wel dé meest bekende soep over de hele wereld. Het is makkelijk klaar te maken, lekker, gezond en bovendien zijn de ingrediënten vrijwel overal eenvoudig verkrijgbaar. Deze koolhydraatarme tomatensoep heeft ook iets anders: meer eiwitten. Dat maakt hem juist zo bijzonder. Ik deel graag het recept met je, dus lees snel verder!
LIZA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Vegetarische tomatensoep
Deze soep is volledig vegetarisch, maar je kan er natuurlijk altijd soepballetjes aan toevoegen als je wat vlees erbij wil hebben. Ik vind persoonlijk een vegetarische soep altijd erg toegankelijk omdat je het makkelijk kan aanpassen om er vlees aan toe te voegen, maar ook vegetarische mensen kunnen er makkelijk van mee-eten zonder problemen. Mocht je het nu helemaal plantaardig willen maken, dan is dat wel mogelijk, maar zal je sommige ingrediënten moeten vervangen.
Tomatensoep koolhydraatarm
Deze tomatensoep bevat ongeveer 11 gram koolhydraten per portie. Dat is een prima hoeveelheid om binnen een koolhydraatarm dieet te passen als lunch of als lichte avondmaaltijd. Je kan de hoeveelheid zelfs nog verlagen door de paprika en uiweg te laten, maar ik vind wel dat de soep dan een beetje smaak verliest.
Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme tomatensoep?
- 500 ml groentebouillon
- 200 gram verse tomaten
- 75 gram rode paprika
- 50 gram roomkaas naturel
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 50 gram cottage cheese
- Zout en peper naar smaak
De bereidingswijze
- Vul de waterkoker met 500 ml water en zet deze aan. Voeg er na het koken een bouillonblokje aan toe en roer alles goed door elkaar.
- Neem vervolgens een pan en verwarm deze met olijfolie of kokosolie. Doe daarna de ui, geperste knoflook en kruiden in de pan.
- Snij de tomaat en paprika in blokjes en voeg deze toe aan de pan en bak het ongeveer 3 minuten of tot ze lekker zacht beginnen te worden.
- Doe nu de bouillon erbij in de pan en roer alles goed door elkaar. Breng het daarna aan de kook.
- Laat het soepmengsel 12 minuten pruttelen en voeg daarna de roomkaas toe.
- Gebruik nu een staafmixer en pureer het soepmengsel.
- Proef tussendoor aan de smaak en versterk deze met zout, peper en serveer het met een schepje cottage cheese voor de extra eiwitten. Eet smakelijk!
De voedingswaarden van de koolhydraatarme tomatensoep
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 230
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 9 gram
Bekijk ook:
Heerlijke koolhydraatarme cheesecake
Koolhydraatarme kaasballetjes uit de oven (+ airfryer optie)