Koolhydraatarme preisoep
Laatste update: 20 oktober, 2022 | Geen reacties
Koolhydraatarme preisoep met bloemkool is gezond en vooral heel erg smaakvol. Naast prei en bloemkool doe je er ook een aantal lekkere champignons in en kan je er spekjes aan toevoegen voor wat extra eiwitten. Het is een ideale soep om van te genieten in het najaar, maar ook op een lekkere zonnige zomerdag kan je hier nog prima van genieten. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
LIZA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Is koolhydraatarme preisoep gezond?
Soep is over het algemeen wel gezond. Dit komt omdat je er lekker veel groenten in kan doen die je dan in één kommetje bij elkaar krijgt. Deze soep is zeker een voorbeeld van een lekkere, voedzame en gezonde soep. Het bevat veel goede voedingsstoffen uit de prei, maar ook uit de bloemkool en champignons. Daarnaast kan je ook wat eiwitten uit deze soep halen dankzij de spekjes die je eraan toevoegt als je hier zin in hebt.
Koolhydraatarme soep maken
Deze soep is heel makkelijk om klaar te maken en je hebt er weinig speciaals voor nodig. Het voordeel van het maken van deze soep in de herfst is dat alle groenten in het seizoen zijn en het dus makkelijk in huis te halen is en ook nog eens budget-vriendelijk is. Je kan de soep makkelijk pureren, maar als je dat te veel moeite vindt, kan je de soep ook gewoon laten zoals die is. Dat maakt het nog makkelijker.
Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme preisoep?
- 1,5 Ui
- 300 gram bloemkoolroosjes
- 1 stuk prei
- 1,5 bouillonblokje (runderbouillon of groentebouillon)
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram champignons
- 1 liter water
- 2 tenen knoflook
- Kokosolie
- Optioneel: 125 gram spekblokjes
De bereidingswijze
- Neem een snijplank en snij de ui, bloemkool, prei in iets wat grove stukken. De champignons snij je in schijfjes.
- Neem een grote pan en verhit deze. Doe er vervolgens een schepje kokosolie in.
- Doe de ui in de pan en voeg hier de knoflook aan toe door middel van de knoflook pers.
- Zodra de ui lichtbruin van kleur is, voeg je er de stukjes bospeen, en prei en aan toe.
- Doe er 1 liter water bij en laat de soep ongeveer 20 minuten doorkoken.
- Ondertussen neem je een kleine pan en bak je de schijfjes champignons ongeveer 3 a 4 minuten. Voeg deze daarna toe aan de soep.
- Gebruik daarna dezelfde pan met nog een beetje olie om de spekblokjes in op te bakken. Zet deze daarna apart.
- Als de 20 minuten voorbij zijn neem je een stafmixer en pureer je de soep tot een glad geheel.
- Neem 1 of twee kommetjes en verdeel de soep. Voeg er de schijfjes champignons aan toe.
- Serveer de soep met selderij of koriander en besprenkel met de spekblokjes. Ook kun je er nog wat chilipeper aan toevoegen.
- Eet smakelijk 🙂
De voedingswaarden
Aantal porties: 3 – 4
Calorieën per portie: 265
Koolhydraten: 16 gram
Vetten: 16 gram
Eiwitten: 13 gram