Koolhydraatarme frittata met spinazie en tomaat
Laatste update: 17 juni, 2022 | Geen reacties
Een frittata is een uitstekende maaltijd om de ochtend mee te beginnen. Het bevat ontzettend veel eiwitten, veel goede andere voedingsstoffen en het houdt je verzadigd voor de rest van de ochtend (en soms zelfs middag). Deze koolhydraatarme frittata heeft lekker wat tomaten, spinazie en een klein beetje worst. Zo krijg je ook direct wat goede vitamines binnen die je goed kan gebruiken. Trek gekregen? Lees dan snel verder!
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Ingrediënten voor de koolhydraatarme frittata
- 100 gram worst in stukjes gesneden
- 200 gram bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
- 100 gram cherrytomaatjes, in stukjes
- 8 losgeklopte eieren
- 60 gram ui, in stukjes
- 50 gram geraspte Parmezaan
- 120 ml room
- 10 gram verse basilicum, fijngesneden
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden en vet je een ovenschotel in. Je kan ook een vel bakpapier erin leggen tegen het aanbranden.
- Intussen verhit je een beetje olie in een pan en bak je hierin de ui, worst en tomaatjes tot het vlees helemaal gaar is en de tomaatjes lekker zacht beginnen te worden. Voeg op het eind de spinazie toe en zorg ervoor dat je het overtollige vocht goed laat weglopen.
- Meng daarna de eieren, room, basilicum en kaas tot het goed gemengd is en schenk het mengsel daarna in de pan bij de worst.
- Bak het geheel nog een aantal minuten door op laag vuur waarna je het mengsel overschept in de ovenschotel.
- Doe de schotel voor 20 á 30 minuten in de oven of tot het helemaal stevig is vanbinnen. Serveer met wat extra basilicum. Eet smakelijk!
De voedingswaarden van de koolhydraatarme frittata
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 364
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 26 gram
Eiwitten: 25 gram
Frittata recept koolhydraatarm
Een frittata heeft altijd eieren als basis, maar je kan zelf ook de andere ingrediënten aanpassen naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld eens een keer wat champignons toe, of juist wat vegetarisch gehakt in plaats van worst. Zo krijg je weer nieuwe smaken en blijft je maaltijd altijd uniek.
Low carb frittata bewaren
Het makkelijkst is om de frittata alvast in stukken te snijden voordat je deze gaat bewaren. Zo kan je er makkelijk één uit de vriezer halen wanneer je er van wil gaan genieten. De rest blijft dan gewoon liggen voor een volgende keer. Je kan de frittata ook makkelijk meenemen voor onderweg in een broodtrommel.
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar
OOK LEKKER OM TE MAKEN: