Koolhydraatarme crackers + recept variatie ideeën
Laatste update: 28 juli, 2022 | Geen reacties
Ook tussendoortjes kan je makkelijk koolhydraatarm maken, zoals deze koolhydraatarme crackers. Naast dat deze crackers heel makkelijk klaar te maken zijn, zijn ze ook lekker om als lunch te eten of om van te genieten als croutons door een salade. Eén portie crackers bevat slechts 1 gram koolhydraten en ze zijn al binnen 25 minuten klaar. Geniet ervan!
LIZA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
KHA Crackers
Koolhydraatarme crackers kan je op verschillende manieren maken. Zo bestaan er varianten met veel zaden en pitten. Die zijn ook erg lekker, maar ik vond deze variant nog simpeler om te maken. Dit is dus ideaal voor beginnende koks of voor mensen die gewoon niet zo veel tijd in de keuken willen besteden. Want we weten allemaal dat je soms wat anders aan je hoofd hebt dan koken 😉
Crackers koolhydraatarm
Om crackers koolhydraatarm te maken hoef je helemaal niet zulke gekke ingrediënten te gebruiken. De basis van dit recept bestaat namelijk uit slechts 3 ingrediënten: ei, amandelmeel en olijfolie. Meer heb je niet nodig! Juist daarom zijn deze zo makkelijk om te maken.
De ingrediënten van de koolhydraatarme crackers
Het basisrecept:
- 1 losgeklopt ei
- 1 el olijfolie
- 150 gram amandelmeel
Voeg deze ingrediënten toe voor een hartige variant:
- Zout
- Peper
- Een beetje gedroogde rozemarijn
- 2 el geraspte Parmezaan
Voeg deze ingrediënten toe voor een zoete variant:
- 1 á 2 el zoetstof zonder koolhydraten
- Nootjes en zaden
- Koolhydraatarme chocolate chips
De bereidingswijze
- Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Vervolgens meng je alle ingrediënten door elkaar. Voeg eventueel de extra ingrediënten toe op basis van welk soort crackers je wil maken. Kneed alles goed door elkaar tot er een deegbal ontstaat.
- Strooi wat amandelmeel op het aanrecht of leg een vel bakpapier op het aanrecht neer. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm.
- Gebruik daarna een scherp mesje om vierkantjes van het deeg te snijden en verdeel deze op het bakpapier op de bakplaat.
- Bak vervolgens de crackers voor zo’n 15 minuten in de oven of tot ze goed knapperig zijn.
- Serveer ze daarna met een lekkere topping of eet ze los, wanneer ze nog een beetje warm zijn. Eet smakelijk!
De voedingswaarden van de koolhydraatarme crackers
Aantal porties: 16 crackers
Calorieën per portie: 74
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 6 gram
Eiwitten: 2 gram