koolhydraatarme broccolisoep

Koolhydraatarme broccolisoep

Laatste update: 14 juli, 2022 | Geen reacties

Broccoli is echt een superfood! Het bevat namelijk niet alleen veel vitamines en mineralen, maar het is ook een perfecte groente om in koolhydraatarme gerechten te gebruiken. Wanneer je kijkt naar de voedingswaarden van broccoli, heeft het namelijk vrij weinig koolhydraten in verhouding tot het volume. Dit betekent dat je lekker veel broccoli kan eten zonder zorgen. Deze koolhydraatarme broccolisoep is perfect voor elk moment. Of je het nu als bijgerecht eet of als hoofdmaaltijd. Enjoy!

LIZA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Broccolisoep koolhydraatarm

Het is helemaal niet zo lastig om een koolhydraatarme broccolisoep te maken. De soep van vandaag bevat niet alleen broccoli, maar ook bloemkool en cashewnoten. Dit zorgt voor een goede, romige smaak en een lekkere balans van vitamines, mineralen en vetten. Je kan er ook wat kip nog doorheen doen voor extra eiwitten, maar dat is niet per sé nodig.

Broccolisoep zonder room

Vanwege de cashewnoten is het niet nodig om extra room toe te voegen aan de maaltijd. Hoewel cashewnoten ook van nature vet bevatten, is het gebruik van de peulvruchten gezonder dan het toevoegen van kookroom. Dit komt omdat cashewnoten meer onverzadigde vetten bevatten die extra goed zijn voor je lichaam. Kookroom kan geen kwaad, maar als je bewust op je vetinname aan het letten bent, zijn cashewnoten een beter alternatief.

Ingrediënten voor de broccolisoep

  • 1 hele broccoli, inclusief stam
  • 400 g bevroren bloemkoolroosjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 125 gram winterpeen
  • 2 el olie
  • 70 gram ongezouten en ongebakken cashewnoten
  • 1000 ml groentebouillon
  • 3 el edelgist
  • 1 el citroensap
  • Een beetje mosterd
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie naar smaak

De bereidingswijze

  1. Week allereerst de cashewnoten voor minimaal 1 uur in water en laat ze daarna goed uitlekken.
  2. Verhit wat olie in een flinke pan en snijd intussen alle groenten fijn. Bak ze vervolgens in de olie tot ze zacht beginnen te worden en kruid bij met peper en zout.
  3. Schenk dan de bouillon in de pan, maar laat ongeveer 60 ml bouillon over en zet deze opzij.
  4. Breng het mengsel aan de kook en laat het dan zo’n 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  5. Pak vervolgens een blender en doe hierin de cashewnoten, citroensap, edelgist, mosterd en overige bouillon en pureer deze tot een romige substantie.
  6. Schenk het mengsel in de soep en pureer de soep daarna tot een glad geheel. Je kan er eerst eventueel wat roosjes broccoli uit halen om die later ter garnering te gebruiken. Besprenkel de soep dan met wat peterselie en geniet ervan!

De voedingswaarden van de koolhydraatarme broccolisoep

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 249
Koolhydraten: 16,5 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 10,5 gram

Trek in wat anders?

Koolhydraatarme groentesoep met balletjes

Koolhydraatarm gerecht met kip | Kippendij op spies

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies