koolhydraatarme cocktail

Koolhydraatarme cocktail met komkommer

Laatste update: 4 augustus, 2022 | Geen reacties

Met warm weer wil je soms ook kunnen genieten van een lekker drankje, en soms zijn deze drankjes alcoholisch! Deze koolhydraatarme cocktail met komkommer is niet alleen heel makkelijk klaar te maken, maar dus ook prima te drinken wanneer je op je koolhydraten let. Het is fris van smaak en heerlijk voor de warme zomeravonden. Wil je geen alcoholische dranken? Dan kan je een “virgin” optie maken door de gin te vervangen door een beetje gemberbier en extra tonic toe te voegen. Geniet ervan!

LIZA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Cocktail met komkommer

Er bestaan natuurlijk allerlei verschillende cocktails, van mierzoete tot lekkere sterke. Deze cocktail zit er precies tussenin, het is niet te zoet, maar wel fris. Daarnaast smaakt het ook niet heel sterk, maar bevat het toch wat alcohol. De komkommer geeft het de frisse smaak en samen met wat munt en eventueel een beetje citroen krijg je echt een heerlijke smakencombinatie.

Gin tonic cocktail

Deze cocktail maken we met gin, maar je kan ook andere ingrediënten gebruiken om wat af te wisselen. Zo kan je in plaats van gin ook vodka gebruiken, of juist verse besjes in plaats van komkommer. Door lekker af te wisselen heb je elke keer weer een nieuwe bijzondere smaak om van te genieten!

Ingrediënten van de koolhydraatarme cocktail

  • 45 ml gin
  • 6 plakjes komkommer
  • 1/4 citroen, in plakjes
  • 120 ml tonic water
  • een paar blaadjes munt

De bereidingswijze

  1. Stamp de munt blaadjes een beetje plat met een lepel of speciale cocktail stamper. Daarna doe je de munt, gin en limoen in een shaker als je die hebt. Zo niet, dan kan je een maatbekertje gebruiken. Schud of roer alles goed door elkaar en druk hierbij ook de citroen een beetje plat zodat het sap eruit komt.
  2. Pak daarna een cocktail glas, vul deze deels met ijsblokjes en doe hier de komkommer plakjes in. Schenk dan de gin erin (gebruik een klein zeefje als je er geen munt blaadjes in wil hebben) en schenk daarna de tonic over de gin.
  3. Snijd een plakje citroen open en zet deze op de rand van het glas en gebruik nog een paar blaadjes munt ter garnering. Geniet ervan!

De voedingswaarden van de koolhydraatarme cocktail

Aantal porties: 1
Calorieën per portie: 122
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 0 gram
Eiwitten: 0 gram

Lees ook

Koolhydraatarme pannenkoeken voor het lekkere

Koolhydraatarme groentesoep met balletjes

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 4 augustus, 2022

Auteur

Liza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies