Gevulde aubergines recept? Snel, lekker en met kaas!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Gevulde aubergines recept? Bijzonder heerlijke combo aubergines, chilipoeder en koriander samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept echt lekker en is het ook nog eens koolhydraatarm te bereiden door gebruik van zilvervlies.
Gevulde aubergines recept
Dit gerecht bestaat uit aubergines, zilvervliesrijst en gehakte koriander veel lekker en gezonder om zelf te maken dan een kant en klare hap of bakjes uit de supermarkt. Scheelt vooral ook weer in de portemonnee met kleine aubergines, verse koriander maakt het gewoon helemaal af. Dit gerecht is lekker als avondeten.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Ingrediënten
125 g zilvervliesrijst
4 middelgrote aubergines
1 bosje verse koriander
1 grote ui
gemalen kardemom
1 l kippenbouillon
1 tl chilipoeder
50 g ongebrande pinda’s
2 el olijfolie
Zout en snufje peper
Extra tip: voor extra bite heerlijk om een beetje 45+ geraspte kaas eroverheen te strooien en lekker krokant te laten worden in de oven.
Bereidingswijze voor deze gevulde aubergines recept
1. Breng de zilvervliesrijst volgens de verpakking, specerijen en kippenbouillon aan de kook en kook de zilvervliesrijst ongeveer 10 a 15 min op een hoog vuur. Giet het voorzichtig af. Rooster kort de pinda’s in een koekenpan, zonder olie! Was de aubergines goed onder de kouden kraan, snijd het doormidden en bestrijk het snijvlak met olijfolie en zout en peper. Laat het even 5 min intrekken.
2. Nu hol de helften aubergines voorzichtig uit, maar laat de scheel heel en stuk vruchtvlees.
3. Verwarm even de oven voor op 160 graden. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng het door de zilvervliesrijst, koriander fijn gehakt, voeg zout, peper en chilipoeder toe. Vul de aubergines nu met het mengsel en strooi de pinda’s en eventueel de 45+ kaas eroverheen.
4. Stop de aubergines nu met de vulling in oven, gebruik een makkelijke ovenschaal. Zelf gebruik ik altijd een ronde ovenschaal. Ongeveer 15-20 min in de oven. Haal het eruit en direct eten! Smullen.
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar
Dit recept voor koolhydraatarme gevulde aubergines is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 342
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 11 g
Vetten: 12 g
Tip van Laura: graag een keer wat anders? Gevulde courgette eten? Snel, makkelijk en lekker fris! >>