Zoete aardappelschotel? Knapperige en romige ovenschotel!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Zoete aardappelschotel? Ondanks deze romige ovenschotel heerlijk smullen is past dit perfect in een verantwoorde levensstijl. Daarnaast smaakt dit gerecht heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van de zoete aardappels.
Zoete aardappelschotel
Dit gerecht bestaat uit een grote ovenschotel met zoete aardappels en paddestoelen want die zijn heerlijk zoet en eenvoudig te bereiden.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Ingrediënten
25 g roomboter
500 g gekookte zoete aardappels, in dunne plakken
150 g gemengde paddestoelen, in plakjes
1 el verse rozemarijn
5 el verse bieslook, geknipt en voor garnering
2 teentjes knoflook, geperst
1,5 kookroom
Zout en peper
Bereidingswijze voor de zoete aardappelschotel
1. Vet een grote ovenschaal in met de roomboter.
2. Kook de zoete aardappels 15 min in een pan met kokend water . Laat ze uitlekken. Leg een vierde deel van de aardappels in de ovenschaal.
3. Verdeel een vierde deel van de paddestoelen over de zoete aardappels in de ovenschaal en strooi de rozemarijn, bieslook, knoflook erover. Ga door met het maken van lagen en eind met een laag zoete aardappels.
4. Schenk de room over de zoete aardappels en bestrooi dit met peper en snufje zout eventueel wat chilipoeder.
5. Bak nu de ovenschotel ongeveer 40 min in een 200 graden voorverwarmde oven en tot mooi goudbruin is geworden.
6. Garneer de ovenschotel met verse bieslook en snippers en zet hem onmiddellijk op tafel. Smullen!
Voedingswaarden
Dit recept voor zoete aardappelschotel uit de oven is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 304
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 134g
Vetten: 15 g
Suikers: 2 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar