Zelf tomatensoep maken? Zo doe je dat het snelst!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Zelf tomatensoep maken? Bijzonder heerlijke combo rijpe tomaten en tijm met slagroom samen is altijd smullen geblazen maar deze soep is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van olijfolie en verse kruiden.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Zelf tomatensoep maken
Dit gerecht bestaat uit eigen gemaakte soep, veel lekker en gezonder om zelf te maken dan uit het blik. Scheelt ook weer in de portemonnee met verse tomaten, tijm en ook erg lekker met een beetje chilipoeder erbij. Dit gerecht is lekker bij een avondrecht of als lunch.
Ingrediënten
30 g bloem
1 grote uien, gesnipperd
1,5 kg rijpe tomaten, eigen voorkeur
3 takjes verse tijm
3 el olijfolie
6 dl groentebouillon
1 a 2 tl chilipoeder
2 tl suiker
1 dl zure room of slagroom
Zout en peper
150 g crème fraîche
2 el basilicum
Extra tip: voor extra pit heerlijk om een snufje chilipoeder erin te doen!
Bereidingswijze voor deze eigen tomatensoep
1. Begin met het wassen van de tomaten, snij deze in stukken en verwijder de stelen. Maak de uien schoon en snipper deze fijn. Verhit nu een wok en bak de ui tot het glazig wordt. Strooi bloem erover en bak het samen kort.
2. Voeg nu de tomaten toe en schenk steeds een beetje bouillon erbij. Hak de tijm fijn en voeg het toe. Voeg zout, peper en chilipoeder toe naar eigen smaak. Laat de soep nu ongeveer 25 min staan om te sudderen.
3. Druk de soep door een zeef en voeg eventueel nog wat extra zout of peper en de suiker toe. Voeg nu de zure room toe, basilicum en nog beetje tijm en roer het even door de tomatensoep. Verder kun je het nog garneren met een paar drupjes room erin en beetje peper erover. Smullen!
Tip: je kunt de soep prima 2 a 3 dagen gekoeld bewaren voor de lunch of als avondeten.
Voedingswaarden
Dit recept voor koolhydraatarme tomatensoep en room is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 205
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 5 g
Vetten: 11 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar