Zelf pindasaus maken 800x350px

Zelf pindasaus maken | De lekkerste die er is!

Laatste update: 13 juni, 2022 | 1 reactie

Zelf pindasaus maken? Deze Gado gado met heerlijke pindasaus vooral makkelijk, snel en lekker voor iedereen. Met deze gezonde Indonesische salade zet je in no-time een smaakvolle schotel op tafel. Bereidingstijd is ca. 35 min.

LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Zelf pindasaus maken

Wat heb je nodig voor de pindasaus?

  • 1 dl extra verge olijfolie
  • 100 g ongezouten pinda’s
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1/2 tl chilipoeder of cayene
  • 1 tl lichte basterdsuiker
  • 4,5 dl water
  • 1/2 sap van citroen
  • snufje zout
  • Gesnipperde lente-uitjes

SALADE

  • 100 g witte kool, gesneden
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g wortels, in de lengte gesneden
  • 100  bloemkool, liefste in roosjes
  • 200 g taugé

Zo maak je een zelf pindasaus

  1. Kook alle groente 3-4 min apart in een pan kokend water met snufje zout. Giet de groente daarna af en laat deze afkoelen. Stoompan is ook ideaal hiervoor.
  2. Verhit voor de saus de olijfolie in een koekenpan en bak de pinda’s op hoog vuur goed omscheppen 3-4 min
  3. Schep de pinda’s met een spatel uit de pan en laat deze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Maal de pinda’s nu in een kom met staafmixer of gebruik een normale deegroller om het te pletten.
  4. Laat 1 el olie in de pan en fruit hierin de knoflook, ui, en voeg de chilipoeder, suiker en snufje zout en klein beetje water toe. Breng het geheel nu aan de kook.
  5. Voeg de pinda’s toe. Draai het vuur nu wel lager en laat de saus 4-5 min zacht koken tot het lekker indikt. Voeg het citroensap toe en laat de saus afkoelen.
  6. Schik de groente op een lekker groot bord en schep de pindasaus in het midden. Garneer de gado gado nu no met de gesnipperde lente-uitjes. Smullen!

De voedingswaarde

Deze makkelijke eigen pindasaus is voldoende voor 6 personen. De voedingswaarde is berekend per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 392 kcal
  • Koolhydraten: 11 g
  • Eiwitten: 9 g
  • Vetten: 35 g

AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 28 januari, 2019

Auteur

Laura

1 reactie op "Zelf pindasaus maken | De lekkerste die er is!"

  1. Yvonne schreef:

    Ik ben dol op pindasaus. Ga deze dus echt proberen. Het lijkt me echt gemakkelijker om de 100% pindakaas te gebruiken ipv pinda’s die je dan fijn moet zien te malen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2022 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies