Zelf kaasfondue maken? Probeer Driekazen Fondue!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Zelf kaasfondue maken? Deze heerlijke fondue is heel eenvoudig te bereiden, vooral als je geen magnetron hebt. Helemaal succes verzekerd en lekker voor iedereen! Zet je in no-time een smaakvolle fondue op tafel. Bereidingstijd is ca. 25 min.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Zelf kaasfondue maken
Wat heb je nodig voor deze heerlijke driekazen fondue?
- 2 teentjes knoflook
- 3 dl droge witte wijn
- 250 g geraspte milde cheddar kaas
- 125 g geraspte Zwitserse kaas
- 125 geraspte mozzarella
- 2 el maizena
- Snufje peper
- 1/2 tl chilipoeder
LEKKER ERBIJ
- Koolhydraatarm brood
- 100 g sperziebonen
- 100 g wortels, in de lengte gesneden
- 100 g bloemkool, liefste in roosjes
- 100 g broccoli, liefste in roosjes
- 100 g kastanjepaddestoelen
Zo maak je een zelf driekazen fondue
- Perst de knoflook door de knoflookpers of druk de knoflook fijn met de platte kant van een koksmes.
- Wrijf de binnenkant van een grote magnetronschaal in met de knoflook.
- Schenk de wijn in de magnetronschaal en verwarm die niet afgedekt 3-4 min in een magnetron (hoogste stand). De wijn mag niet koken!
- Voeg daarna heel geleidelijk en al roerend niet vergeten anders gaat het klonteren de cheddar, Zwitserse kaas en de mozzarella toe. Roer het zacht door elkaar tot alles goed gesmolten is met elkaar.
- Roer nu de maizena en wat water tot een gladde pasta en roer deze door het kaasmengsel. Voeg nu puntje chilipeper, peper naar smaak toe.
- Dek de schaal af en verwarm de fondue 6 min in de magnetron (middelste stand) tot het een gladde saus is geworden roer het nog twee keer door.
- Snij nu het koolhydraatarme brood in kleine stukjes en de groente in reepjes, roosjes of blokjes. Houd je fondue warm boveneen fonduebrander en warm hen indien nodig weer even op in de magnetron. Doop nu lekker alles in de driekazen fondue en smullen maar!
De voedingswaarde
Deze makkelijke kaasfondue is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekend per eenpersoonsportie:
- Calorieën: 565 kcal
- Koolhydraten: 13 g
- Eiwitten: 29 g
- Vetten: 38 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar