Witte linzen maken? Heerlijk en gezond!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Witte linzen? zet je in een handomdraai een goed gevulde maaltijd op tafel op tafel. Niet alleen erg lekker, met de smaak van knoflook met gemberwortel maar ook nog eens gezond om te maken. Bereidingstijd 45 min.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Witte linzen
Deze witte linzen heeft een pittige smaak door de rode Spaanse pepers, knoflook en zout. Deze linzen maaltijd is makkelijk te bereiden en smaakt echt heerlijk als je even iets anders wilt als avondlunch.
Ingrediënten
100 g Patak’s Tikka masala paste
1 tl fijngehakte gemberwortel
6 dl water
1 tl zout
1 tl peper
2 el roomboter
2 teentjes, geperste knoflook
2 verse rode Spaanse pepers, fijngehakt
blaadjes koriander, ter garnering
2 tomaten
Bereidingswijze:
1. Spoel de linzen even gronding schoon en schep ze in een grote wok. Voeg de gember toe.
2. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het afgedekt 30 min staan op laag vuur, pruttelen. Controleer de linzen gaar zijn door te proeven. Haal eventueel de deksel van de pan kook het droog.
3. Verhit voor de Tikka masala de boter in een andere pan, roer de teentjes knoflook en de fijngehakte pepers erdoor samen met de gesneden tomaten.
4. Schenk het knoflookmengsel over de linzen en garneer de schotel nog met blaadjes koriander.
5. Verdeel de witte linzen over de aparte schaaltjes en nu genieten!
De voedingswaarden
Dit gegratineerde witte linzen recept op koolhydraatarme basis is voldoende voor vier personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
Calorieën: 129
Koolhydraten: 14 g
Eiwitten: 6 g
Vetten: 6 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar