Vegetarische groente quiche met durum
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Vegetarische groente quiche start het weekend eens goed met een heerlijke hartige taart uit de oven. Want met walnoot erin is deze taart gemakkelijk te te maken. In een paar stappen is het klaar! Bereidingstijd is ca. 30 min plus in de oven.
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar
Vegetarische groente quiche
Lekker in het weekend even de keuken in te duiken om een taart te maken. Het smaakt zo lekker door de Parmezaanse kaas met de warme kruimige aardappels en wortels. Ik weet zeker dat je gezin hier heel erg blij mee zal zijn.
Ingrediënten:
- 250 g kruimige aardappelen
- 60 g wortels of bosbeen
- 50 g durum griesmeel
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- Zout en peper
De vulling
- 400 g knolraap
- 500 g schorseneren of groene asperges
- 1 prei
- 1 el azijn
- 70 g walnoten
- 100 g geitenroomkaas
- 150 g cheddar
- 4 grote eieren
- 1,5 dl slagroom
- 1,5 dl melk
- Versgeraspte nootmuskaat
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed de bakvorm. Was de aardappelen en wortels, schil en rasp het fijn. Meng het samen in een schaal met de durum griesmeel, Parmezaanse kaas en het ei. Meng er 1 tl zout en peper er door. Druk het deeg tegen de bodem van de bakvorm en maak een lage rand. Bak het ongeveer gaar in 20 min. Zet de oven daarna op 180 graden.
- Maak nu de vulling. Was de knolraap, schil deze en snijd het in blokjes. Schil de schorseneren (asperges) onder de koude kraan. Snijd deze stukjes van ongeveer 3 cm en leg ze meteen in koud water met azijn. Doe beide groenten in een pan water met wat zout en kook het ongeveer 10 min. Giet ze af. Was de prei nu goed en snijd het witte deel in kleine ringen. Meng ze samen met de walnoten door de gekookte groenten. Verdeel de vulling over de deegbodem. Verdeel nu de roomkaas erover heen.
- Rasp de cheddar voorzichtig, niet te hard drukken. Klop de cheddar, eieren, slagroom en melk door elkaar. Voeg de zout en peper nootmuskaat toe en schenk nu het mengels over de vulling. Bak de quiche nu ongeveer 35 min goudbruin in je oven.
TIP: Ook heerlijk met groene asperges te maken!
De voedingswaarden van het recept
Het recept levert maar liefst 12 stukken quiche. De voedingswaarden zijn berekend per stuk.
- Calorieën: 240 kcal
- Koolhydraten: 12 g
- Eiwitten: 11 g
- Vetten: 17 g
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>