Snelle tomatentaart met kaas en olijven
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Snelle tomatentaart met kaas is makkelijker om te te maken dan je denkt. In slechts een paar stappen is het klaar! Bereidingstijd is ca. 20 min plus bakken.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Koolhydraatarm snelle tomatentaart
Oh, wat vind ik dit lekker. Het smaakt zo lekker met de frisse tomaten en hartige kaas. Ik weet zeker dat je hier heel erg blij mee zult zijn. Geniet ervan zou ik zeggen of met je gezin samen smullen. Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 3 takjes tijm
- 6 rijpe tomaten het liefste tros
- 70 g zwarte olijven zonder pit
- 300 g brokkelige belegen of ouden kaas
- 3 vellen bladerdeeg uit de diepvries
- 1 el scherpe mosterd
- Zout en peper
- bloem voor bestuiven
- roomboter voor invetten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien op een met bloem bestoven werkvlak. Vet de taartvorm in met roomboter.
- Pel de knoflook en hak hem goed fijn. Meng hem met de olijfolie. Was de tij,, dep hem goed droog en haal de blaadjes van de takjes. Was de tomaten, verwijder de steelaanzet en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Hak de olijven grof. Verkruimel de kaas.
- Rol de bladerdeeg lichtjes uit en leg het in de vorm. Bestrijk het met de mosterd. Strooi de ouden kaas erover. Leg de plakjes tomaat erop en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de olijven en blaadjes tijm eroverheen. Besprenkel de knolflookolie erover en bak de taart ongeveer 40 min in het midden van de oven.
TIP: trouwens de taart bevat geen vloeibare ingrediënten en heeft daarom geen bakrand nodig.
De voedingswaarden van het recept
Het recept levert maar liefst 12 stukken quiche. De voedingswaarden zijn berekend per plak.
- Calorieën: 194 kcal
- Koolhydraten: 9 g
- Eiwitten: 6 g
- Vetten: 15 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar