Samosa recept maken? Heerlijke Indiase pasteitjes!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Samosa recept pasteitjes maken? Ondanks deze pasteitjes echt enorm lekker zijn past dit nog in een verantwoord eetpatroon. Daarnaast smaakt dit gerecht verfrissend en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van de aardappels en verse gember.
Samosa recept
Dit gerecht bestaat uit rijk gevulde pasteitjes met diverse vulling van veel verschillende kruiden en ingrediënten. Je kunt zelf ook nog de vulling aanpassen mocht je dingen niet lekker vinden of passen binnen je dieet.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Ingrediënten
110 g bakmeel
1/2 tl zout
40 g roomboter
4 el water
VULLING
3 aardappels of zoete, voorgekookt
1 tl verse gemberwortel, gesnipperd
1 tl geperst knoflook
1/2 tl komijn zaadjes
1/2 tl uien en mosterdzaad
1 tl zout naar smaak
1/2 tl chilipoeder
2 el citroensap
2 kleine groene Spaanse pepers, goed fijngehakt
4 el olijfolie
Bereidingswijze voor de Samosa recept
1. Zeef eerst de bloem en zout boven een kom. Voeg nu de roomboter toe en roer het bloem door het mengsel tot het kruimig is geworden.
2. Schenk het water erbij en roer met een vork tot een stevig deeg hebt. Maak er nu een bal van en kneed het nog even 5 min. Dek het deeg even af en laat het rustig rijzen.
3. Stamp voor de vulling de aardappels, knoflook, gember, komijn, uien, mosterdzaad, zout en chilipoeder naar voorkeur. Vergeet niet het citroensap en de groene pepers.
4. Breek nu de deeg in stukjes en rol een cirkel hoeft niet perfect te zijn. Vul de vormpjes en vouw er een kegel of een vorm die jij eenvoudig vind om te maken. Vul een koekenpan met genoeg olijfolie en zorg dat deze goed heet is geworden. Laat de samosa’s (per portie) voorzichtig in de olijfolie zakken en bak ze kort 2 min tot goudbruin is geworden. Haal ze uit de olie en met een keukenpapier even goed af deppen. Afkoelen en smullen!
Tip: voor nog wat meer smaak kun je nog verse kip toevoegen aan de vulling en deze marineren met een beetje chilipoeder erbij en een salsa erbij serveren.
Voedingswaarden
Dit recept voor deze uiensoep is voldoende voor 12 stuks. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 261
Koolhydraten: 13 g
Eiwitten: 2 g
Vetten: 23 g
Suikers: 0,4 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar