Rode bietensoep met mierikswortel
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Deze rode bietensoep met mierikswortel is makkelijk om te maken. Maar de grootste reden waarom je deze soep moet moet maken is de heerlijke frisse smaak! Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Rode bietensoep met mierikswortel
Ik wil je alvast waarschuwen voor het volgende! Deze rodebietensoep is namelijk misschien net iets te lekker. Maar aangezien dit recept koolhydraatarm is, kun je er gewoon van genieten.
Ingrediënten:
- 1 potje gekookte rode bieten in schijfjes 430 g
- 1 witte ui
- 2 el boter
- 1 el boshonig
- 5 dl groentebouillon
- Zout en peper
- gemalen karwij
- 100g zure room, plus extra voor de garnering
- 1 tl geraspte mierikswortel uit potje
- 1 fris en zure appel, zoals een goudrenet
Bereiding:
1. Doe de rode bieten in een zeef en vang het vocht op. Pel de ui en hak hem goed fijn. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de rodenbieten en honing toe en bak het mengsel ongeveer 3 min.
2. Voeg het vocht van de rode bieten en de groentebouillon toe en laat de soep 30 min. Sudderen op laag vuur. Pureer de soep, breng hem op smaak met zout, peper en gemalen karwij en houd hem warm.
3. Roer de zure room door de mierikswortel. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4.Bak ze in resterende boter. Verdeel de soep over vier borden, garneer met wat zure room en blokjes appel en serveer het.
Ook lekker: Verwen jezelf met de beste verkozen koolhydraatarme koekjes van 2019 >>
Voedingswaarden
De voedingswaarden zijn per portie. Gerecht voor 4 personen je kunt de soep 1 a 2 dagen bewaren in de koelkast.
- calorieën: 147
- koolhydraten: 14 gram
- eiwitten: 3 gram
- Vetten: 8 gram
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar