Recept gevulde champignons 800x350px

Recept voor gevulde champignons met cheddar? Probeer deze eens!

Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties

Ben je gek op gevulde champignons? Dan zul je zeker blij zijn met dit gezonde recept voor champignons met cheddar en pittige stukjes bacon. Niet alleen een lust voor het oog, maar zeker voor je smaakzintuigen!

Champignons zijn natuurlijk altijd al een heerlijke hoofdrolspeler in gezonde gerechten, maar met deze smakelijke vulling zijn ze ook als gezond borrelhapje of voorgerecht bijzonder geschikt.

LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Recept voor gevulde champignons

Maak ze als amuse voor een feestelijk diner, of gewoon op een knusse zaterdagavond. Dit recept voor gevulde champignons met cheddar is namelijk niet moeilijk en neemt niet veel voorbereidingswerk in beslag. Zo kun je op ieder moment van de dag of op elke gelegenheid beschikken over een heerlijk gezond hapje, dat ook past in een verantwoord eetpatroon.

Is dit recept voor gevulde champignons gezond?

Nou en of! Champignons zijn eigenlijk kleine vitaminebommetjes. Naast hun heerlijke smaak bevatten ze ook heel veel essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam zoals bijvoorbeeld foliumzuur, kalium en fosfor. Ook zijn champignons behoorlijk rijk aan koper en vezels en bevatten ze de nodige vitaminen zoals B2 en B3. Nog meer goede redenen dus om aan de slag te gaan met dit gezonde recept voor gevulde champignons.

De voedingswaarde van dit gevulde champignons recept met cheddar en bacon

Deze heerlijke champignons kun je rustig als verantwoord borrelhapje of tussendoortje eten. Ze zijn laag in calorieën en koolhydraten en bevatten daarnaast weinig vet. Dit recept voor gevulde champignons met cheddar en bacon is voldoende voor 8 stuks. De voedingswaarde is berekent per champignon:

Calorieën: 110
Vetten: 9,7
Eiwitten: 4,7
Koolhydraten: 0,9

Deze ingrediënten heb je nodig:

3 plakken bacon
85 gram cheddar kaas
8 champignons (groot)
½ versnipperde ui
15 gram boter

Zo maak je zelf dit recept voor gevulde champignons:

1. Zet een pan op middelhoog vuur en bak hierin de plakjes bacon lekker bruin en knapperig. Haal ze vervolgens uit de pan en snij de bacon in kleine stukjes. Verwarm de oven vast op 200 graden.
2. Borstel de champignons voorzichtig schoon en verwijder de steeltjes. Snij deze vervolgens in kleine stukjes en leg de champignons omgekeerd op een grote schaal.
3. Verwarm de boter in een steelpan en bak hierin de stelen van de champignons samen met de uitjes tot ze gaar en zacht zijn.
4. Pak een grote mengkom en roer hierin 30 gram van de geraspte cheddar en de stukjes bacon door elkaar. Voeg ook de steeltjes van de champignons en de uitjes toe. Roer dit mengsel nog eens goed door elkaar en vul de champignons ermee.
5. Plaats de gevulde champignons op de bakplaat en plaats ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plaat uit de oven en bestrooi de hoedjes met het laatste restje cheddar. Plaats de plaat nog eens 3 minuten in de warme oven tot de kaas lekker zacht is. Eet smakelijk!

AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 29 oktober, 2018

Auteur

Laura

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies