Vegetarisch borrelhapjes wraps? Vergeet de roomkaas en walnoten niet!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Ben je gek op borrelen en vegetarisch wraps? Dan wil je daar vast wat lekkers bij snacken. Met dit recept voor borrelhapjes wraps maak je in no-time heerlijke snacks voor bij de borrel met wraps, verse kruiden, roomkaas en knapperige walnoten. Zo kun je verantwoord genieten van een heerlijke versnapering bij je borrel.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Recept vegetarisch borrelhapjes wraps
Als je op zoek bent naar verantwoorde borrelhapjes in de vorm van een wrap, dan moet je dit recept echt eens proberen. Niet alleen een stuk gezonder dan de alom bekende bitterbal, maar ook nog eens een veel lekkerder.
Is dit recept voor vegetarisch borrelhapjes wraps met walnoten gezond?
Reken maar! De ingrediënten van deze borrelhapjes zijn een stuk gezonder dan die van de traditionele snacks voor bij de borrel. Walnoten zitten vol met goede voedingsstoffen zoals omega-3, eiwitten en vitamine B6 en E.
Daarnaast bevatten ze ook nog een behoorlijke dosis kalium, koper en zink. Ook de kruiden in dit borrelhapjes wraps recept doen wat voor je. Zo draagt munt bij aan een goede spijsvertering, verminderd dille maagklachten en draagt bieslook bij aan een verlaging van de bloeddruk.
Wat is de voedingswaarde van dit borrelhapjes wraps recept met roomkaas?
Anders dan je zou verwachten, passen deze gezonde borrelhapjes prima in een verantwoord eetpatroon. Dit recept voor wraps met roomkaas, kruiden en walnoten is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
Calorieën: 270
Vetten: 18
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 18
Deze ingrediënten heb je nodig:
100 gram verse roomkaas
2 wraps
45 gram walnoten (ongebrand en ongezouten)
15 gram verse dille
13 gram verse bieslook
15 gram verse munt
Zo maak je zelf vegetarisch borrelhapjes wraps met walnoten en verse kruiden:
1. Hak de walnoten in kleine stukjes met een hakmes of een blender. Rooster ze hierna even kort in de koekenpan.
2. Plaats de wraps op een snijplank of bord en voorzie ze van een lekkere laag verse roomkaas. Strooi hierna de gehakte walnoten over de roomkaas.
3. Leg de takjes bieslook en dille in het midden van iedere wrap. Beleg nu ook de rest van de wraps met de verse blaadjes munt. Bestrooi de wraps eventueel met wat peper en zout.
4. Rol de wraps voorzichtig maar strak op in plasticfolie en plaats ze voor ongeveer 30 minuten in de koelkast of tot het moment van serveren.
5. Haal de wraps uit de koelkast en snij ze in sierlijke schuine stukjes van ongeveer 6 partjes per wrap. Steek ze vast met een cocktailprikker. Eet smakelijk!