Recept thaise curry waar je geen genoeg van krijgt
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Met dit recept thaise curry recept wordt verantwoord eten wel heel eenvoudig. Deze curry is heerlijk tropisch van smaak en ook nog eens erg laag in koolhydraten.
Recept Thaise curry
Serveer deze droge vegetarische curry lekker heet met koolhydraatarme wraps. Verse Aubergine hebben rijke smaak zo heb je maar een paar kruiden nodig.
Wat heb je nodig?
450 g aubergine
1,5 dl olijfolie
2 uien, gesnipperd
3 groene Spaanse peppers, gehakt met zaadjes voor extra pit
3 kerrieblaadjes
1 tomaat, in plakjes gesneden
2 el citroensap
blaadjes koriander
Mespuntje chilipoeder
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar
Zo maak je zelf een thaise curry
1. Spoel de aubergine schoon en laat ze goed uitlekken. snijd met een scherp mesje de uiteinde weg. Snijd de aubergine in stukken van 2,5 cm.
2. Verhit de olijfolie in e een grote wokpan. Voeg de uien, de Spaanse pepers, de kerrieblaadjes, chilipoeder en zout toe en roerbak het geheel 5 min.
3. Voeg de aubergine in portiets toe en schep ze er doorheen met een schuimspaan. Roerbak de groentemengsel nog 12-15 min op een middelhoog vuur.
4. Voeg plakjes tomaat toe en strooi de helft van het citroensap erover. Proef de curry en voeg eventueel nog wat sap toe.
5. Garneer de schotel met de blaadjes koriander, dek de pan af en laat het geheel nog 3-5 min pruttelen.
6 Verdeel de aubergine curry over warme borden en dien deze op, Smullen!
Voedingswaarden
Dit curry recept is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 371
Koolhydraten: 10 g
Eiwitten: 4 g
Vetten: 35 g