Portobello geitenkaas maken? Heerlijk smullen van deze paddenstoelen!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Ben jij ook gek op paddenstoelen gevuld? Bijzonder heerlijke combo reuzenchampignons en geitenkaas samen is altijd smullen geblazen maar deze paddenstoelen zijn ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van olijfolie en verse lente-uitjes.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Portobello geitenkaas
Dit gerecht bestaat uit eigen gemaakte reuzenchampignons met geitenkaas, veel leuker en gezonder om zelf te maken. Scheelt ook weer in de portemonnee met reuzenchampignons, verse nootmuskaat en ook erg lekker met een beetje chilipoeder erbij. Dit gerecht is lekker bij een avondrecht of als lunch.
Ingrediënten
450 g diepvries spinazie
12 reuzenchampignons of 4 portobello champignons
1,5 bosje lente-uitjes
250 g geitenkaas zacht
15- g crème fraîche
vers geraspte nootmuskaat
1 bosje peterselie
Snufje zout en peper
2 tl Olijfolie
Extra tip: mocht je nou geitenkaas niet lekker vinden? Vervangen dit gerust voor gorgonzola!
Bereidingswijze voor deze portobello geitenkaas
1. Eerst laat de spinazie in een hoge pan ontdooien. Verwarm alvast de oven voor op 185graden. Veeg de champignons even goed schoon met een doekje of borstel. Snij de stelen eraf en snij deze fijn. Maak nu de lente uitjes goed schoon en snij deze in stukjes.
2. Verbrokkel nu de geitenkaas. Meng de crème fraîche, geitenkaas, spinazie, champignons stelen en de knapperige lente uitjes. Beng het mengsel op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat.
3. Vul nu de champignons met het gemaakte mengsel en zet in een ingevette ovenschaal. Bak ze ongeveer 35 min in de warme oven. Was de peterselie nu even goed, laat het uitlekken, hak het verder even goed fijn. Bestrooi de champignons met peterselie en nu smullen!
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar
Voedingswaarden
Dit recept voor koolhydraatarme gevulde paddenstoelen van geitenkaas en lente-uitjes met kaas is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 375
Koolhydraten: 3 g
Eiwitten: 19 g
Vetten: 31 g