Pompoentaart hartig met geitenkaas
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Pompoentaart hartig met geitenkaas deze heerlijke taart is makkelijker om te te maken dan je nu denkt. In slechts een paar stappen is het klaar! Bereidingstijd is ca. 30 min plus bakken.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Pompoentaart hartig
Heerlijk voor jezelf of voor het gezin in het weekend of door de weeks. Het smaakt zo lekker met de zoete pompoen en romige geitenkaas. Ik weet zeker dat je hier heel erg blij mee zult zijn. Geniet ervan zou ik zeggen. Ingrediënten:
- 200 g bladerdeeg uit de diepvries
- 800 g hokkaido pompoen
- 1 rode chilipeper
- 250 g crème fraîche
- 1 dl slagroom
- 200 g romige belegen of geitenkaas
- 3 eieren
- Cayennepeper
- 1 el roomboter
- Zout en peper
- bloem voor bestuiven
- roomboter voor invetten
Bereiding:
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de pompoen en snijd hem in blokjes van 1 bij 1 cm (deze pompoen hoeft niet geschild te worden). Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de chilipeper zit daarna niet aan je ogen of mond, verwijder de zaadlijsten, zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Roer de chilipeper, crème fraîche, slagroom en eieren door elkaar in een kom en voeg wat zout en cayennepeper toe. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en meng het erdoor.
- Vet een springvorm in met de roomboter en bestrooi hem met bloem. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in de vorm. Maak een rand. Prik het deeg meerdere malen in met een vork en bak het ongeveer 3 min stevig in de warme oven.
- Verdeel de blokjes pompoen over de bodem en schenk het ei-roommengsel erover. Bak de taart ongeveer 35 min in de oven, dit tot bovenkant lekker goudbruin is geworden. Smullen!
TIP: trouwens de taart bevat vloeibare ingrediënten en heeft daarom bakrand nodig.
De voedingswaarden van het recept
Het recept levert maar liefst 12 stukken quiche. De voedingswaarden zijn berekend per plak.
- Calorieën: 220 kcal
- Koolhydraten: 9 g
- Eiwitten: 7 g
- Vetten: 17 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar