Naanbrood maken? Recept is erg gemakkelijk en lekker!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Dit heerlijke Naanbrood recept is ook geschikt als verantwoorde snack. Heerlijk vers en met maanzaad. Vol van smaak én verantwoord koolhydraatarm.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Naanbrood
Heerlijk en eenvoudig om te maken dit recept voor naanbrood! Je kunt naanbrood op vele manieren maken, maar dit recept is erg eenvoudig. Je moet naanbrood wel na het bakken direct eten.
Ingrediënten
1 tl stevia kristalpoeder
1 tl verse gist
1,5 dl warm water
200 g bloem
1 el ghee
50 g ongezouten boter
2 tl maanzaad
Zo maak je zelf naanbrood
1. Voeg de stevia, gist, warm water in een kom en meng alles goed samen tot de gist opgelost is. Laat het nu 10 min rusten, tot het schuimig is geworden.
2. Doe de bloem in een grotere kom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem, doe hier de ghee en zout erin en giet het gist erbij. Kneed nu alles goed samen tot soepel deeg ontstaat en voeg zonodig nog wat water toe.
3. Kneed het deeg op een met bloem oppervlak nog 5 min zelf.
4. Doe het terug in de kom en laat het nog op een warme plaats afgedekt 1 uur reizen, tot volume is ongeveer verdubbeld
5. Kneed het deeg nog eens 2 min op een bloemig oppervlak. Maak er nu rondjes van ca. 10 cm doorsnee en niet dikker dan 2 cm.
6. Leg de rondjes op een ingevet stukje aluminiumfolie en zet het 7 a 10 min onder een zeer warme grill of in de koekenpan. Strijk boter op het naanbrood, strooi er maanzaad over en draai het een paar keer om.
7. Serveer met of wikkel het in aluminiumfolie.
Mijn Tip: als je het lekker vindt strijk er geperste knoflook overheen of verse koriander mixen door het beslag.
De voedingswaarden
Dit recept voor zelf naanbrood maken is voldoende voor 8 personen. De voedingswaarden zijn berekent per persoon.
Calorieën: 152
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 3 g
Vetten: 7 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar