Pompoensoep recept simpel 800x350px

Makkelijk pompoensoep recept? Probeer deze eens met Salie en Spek!

Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties

Wil je een makkelijk pompoensoep recept maken maar wel eenvoudig en snel? Met dit recept doe je dat op een eenvoudige én snelle manier.

LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Heerlijke pompoensoep

Je hebt ze natuurlijk vast wel eens zien liggen, de oranje pompoen rakkers in de supermarkt. Je denkt misschien dat het een behoorlijk werk is om zelf pompoensoep te gaan maken. Maar niets is minder waar want er zitten geen ongezonde toevoegingen in als je pompoensoep gaat maken aan de hand van dit recept.

Hoe gezond is dit eigenlijk?

Behoorlijk gezond! Zo bevat de pompoensoep veel vezels, weinig koolhydraten en is het vetarm. Een lekker verantwoorde soep! De meest opvallende vitaminen en mineralen zijn ijzer, folaat en veel vitamine B in onze pompoen.

Daarnaast bevat dit recept ook een hoge dosering aan vitamine A en aan antioxidanten (vitaminen C en E) zorgt voor een sterk immuunsysteem en verkleint de kans op de bekende welvaartziekten

Voedingswaarde zelfgemaakte pompoensoep

De voedingswaarde van dit recept om zelf hum mus mee te gaan maken, is bijzonder voordelig. Zo is het rijk aan vezels en arm aan vetten. Dit recept is voldoende voor 4 porties. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 300
Vetten: 23
Koolhydraten: 9
Eiwitten: 14

Ingrediënten

1 verse pompoen
2 grote preien
1 liter kippenbouillon van tablet
4 takjes verse salieblaadjes
200 g magere gerookte spekreepjes
2 teentjes knoflook
2 el Olijfolie extra vergine
100 g verse kaas ricotta

Bereidingswijze:

1. Snijd de pompoen in parten, schil en verwijder de zaden en draderige binnenkant, makkelijkste is met een sterke lepel.

2. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dikke ringen en trouwens je kunt prima de schil eten en meekoken.
3. Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
4. Hak ondertussen de blaadjes van de salie in kleine stukjes fijn. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de gerookte spekreepjes 6 min. Hak de knoflook fijn.
5. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat het bakvet in de pan zitten en fruit hierin de salie en knoflook. Voeg de spekjes weer toe en neem de pan van het vuur.
6. Neem de diepe pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of een stamper. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Serveer met een grote lepel ricotta en de heerlijke spekjes.

Houd je van romig? Mijn tip is dan om eens een grote lepel mascarpone toe in plaats van verse kaas. Je kunt altijd de soep minder dik maken met wat water of bouillon.

AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 5 november, 2018

Auteur

Laura

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies