Koolhydraatarme chocoladetaart met slagroom
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Deze koolhydraatarme chocoladetaart is makkelijk om te maken. Maar de grootste reden waarom je deze taart moet maken is de smaak! Die is namelijk echt verrukkelijk. Ik weet zeker dat je het niet bij een stukje kunt laten en laat dat nou geen probleem zijn. Ik wens je alvast veel genot toe!
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Koolhydraatarme chocoladetaart
Ik wil je alvast waarschuwen voor het volgende! Deze chocoladetaart is namelijk misschien net iets te lekker. Maar aangezien dit recept koolhydraatarm is, kun je er zonder zorgen van genieten :-).
Ingrediënten:
- 150 gram aardbeien
- 6 eieren
- 100 ml slagroom
- 4 eetlepels stevia
- 300 gram pure chocolade
- 120 gram ongezouten boter
- 2 theelepel vanille aroma
Bereiding:
1. De oven verwarm je voor op 180 graden. In een pannetje doe je de chocolade en roomboter. Zodra de inhoud is gesmolten laat je het mengsel 7 min afkoelen.
2. Voeg roerend de vanille aroma toe. Pak een grotere kom en doe hier de eieren, slagroom en stevia in. Meng alles goed door elkaar. Roerend voeg je het eimengsel aan het chocolademengsel toe. Klop de ingrediënten door elkaar tot een glad beslag.
3. Gebruik een springvorm van 21 centimeter en vet deze in met boter. Leg een vel bakpapier op de bodem en doe hier het chocoladebeslag in. Zet in de oven voor 25 minuten.
4. Laat de taart goed afkoelen en serveer met verse aardbeien of bosbessen.
Voedingswaarden
De voedingswaarden zijn per portie (1 puntje). Je kunt de taart 1 a 2 dagen bewaren in de koelkast.
calorieen: 192 koolhydraten: 4 gram eiwitten: 6 gram Vetten: 17 gram
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar