Koolhydraatarme cake met hagelslag
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Heerlijk hoor! Deze koolhydraatarme cake met hagelslag is waanzinnig lekker. Je kunt er denk ik niet genoeg van krijgen. Met slechts 3 g koolhydraten per plakjes is er dan ook helemaal niks aan de hand. Past dus perfect in een koolhydraatarm dieet! Je kunt de plakjes wikkelen in aluminiumfolie en in de koelkast bewaren.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Wist je dat koolhydraatarme maaltijden steeds populairder worden?! Je voelt je namelijk beter, zit lekkerder in je vel en blijf makkelijker op gewicht.
Ingrediënten
- 200 gr amandelmeel
- 70 g roomboter
- 115 gr monchou
- 6 eieren
- 45 gr Steviala Kristal
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl hagelslag (puur)
Bereidingswijze
1. De oven verwarm je voor op 170 graden. De roomboter en monchou moeten op kamertemperatuur zijn voor het lekkerste resultaat.
2. In een grote kom klop je de boter en monchou met een elektrische mixer door elkaar. Voeg dan de Steviala Kristal toe en klop nog eens door elkaar met de mixer.
3. Kloppend voeg je de eieren toe en daarna de amandelmeel en bakpoeder. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven (houd tussendoor in de gaten).
3. Zodra de 60 min om zijn kun je met een prikker steken in de cake om te controleren of deze klaar is. Komt de prikker er schoon uit, is de koolhydraatarme cake klaar!
4. Laat de cake minimaal 20 minuten afkoelen en strooi 1 tl hagelslag over het plakje dat je gaat eten. smullen maar!
TIP: probeer ook eens deze koolhydraatarme brownies
Voedingswaarden
Portie: 1/12 – calorieën: 215 – koolhydraten: 3 – eiwitten: 7 – vetten: 17
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar