Indiase omelet met knapperige pepertjes
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Indiase omelet bakken? Met dit heerlijke en gezonde recept haal je de Indiase keuken in huis. Natuurlijk wel op een verantwoorde én zeer smakelijke manier.
AANRADER:
Wow ?! Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar
Indiase omelet
Omeletten zijn heel lekker en veelzijdig zo kun je bijna overal bij eten en toch en lekker vol gevoel van krijgen.
Ingrediënten?
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 groene Spaanse pepers, fijngehakte
blaadjes koriander, fijn gehakt
4 middelgrote eieren
1 tl zout en peper
2 el olijfolie
Geroosterd brood koolhydraatarme variant
2 el pijnboompitten
Zo maak je zelf dit Indiase omelet recept
1. Roer de ui, de Spaanse pepers en de koriander in een kom of schaaltje door elkaar. Ik voeg er altijd wat chilipoeder en pijnboompitten alvast door.
2. Breek de eieren boven een andere kom en klop deze lekker luchtig op.
3. Klop wat zout naar smaak door het uienmengsel heen en peper.
4. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie en in een grote wok. schep een lepel van het beslag erin.
5. Bak de omelet aan beide kanten (druk hem plat als je wilt met een spatel liefste van hout), zodat het ei goed kan doorbakken.
6. Bak meer omeletten van de rest van het beslag. Houdt intussen de andere omeletten warm in pan of in een wrap van aluminiumfolie.
7. Serveer de omeletten direct en geef er geroosterd koolhydraatarm brood bij en vergeet niet de verse koriander er overheen te strooien.
De voedingswaarde
Dit Indiase omelet recept is voldoende voor één persoon. De voedingswaarde is dan ook berekent per eenpersoonsportie:
Calorieën: 132
Koolhydraten: 2 g
Eiwitten: 7 g
Vetten: 11 g
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>