gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen maken? Gebruik eens pommes culinair!

Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties

Gebakken aardappelen maken? Bijzonder smakelijke gerecht met culinair aardappels, verse groene pesto en knoflook samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Koolhydraatarm te bereiden zonder gebruik van extra carbs met behulp van de rode aardappels.

Gebakken aardappelen maken

Dit gerecht bestaat uit rode aardappelen, knoflook en verse pesto veel lekker en gezonder om zelf te maken dan een kant en klare maaltijden uit de supermarkt. Scheelt vooral ook weer in de portemonnee met 700g pommes culinair kun je per kilo halen bij de Aldi en Lidel. Dit gerecht is het lekkerste als avondeten.

LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Ingrediënten

700 g aardappels (pommes culinair)
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 tl zout
1 tl kerriepoeder
Verse peper
paar takjes rozemarijn, geschraapt

Groene Pesto 

100g g rucola
1 bosje peterselie, vers
2 teentjes knoflook,
50 g amandelen
1 dl olijfolie
80 g fijn geraspte parmezaanse kaas
zout en snufje peper

Bereidingswijze voor deze gebakken gebakken aardappelen maken

1.Verwarm de oven eerst goed voor op 180 graden. Was de pommes culinair aardappelen even onder de koude kraan. Snij plakjes van de aardappels. Leg de aardappels stukken met snijvlak naar beneden op ovenschaal.  Vet deze ovenschaal even goed in met olijfolie.
2. Pelt nu het teentje knoflook en pers deze uit. Meng het met de olijfolie en zout. Bestrijk de aardappelen met het mengsel en bestrooi de halve plakken met verse peper, rozemarijn. Bak het ongeveer 25/30 min tot de zoete aardappel echt gaar is geworden.
3. Maak de groene pesto: was de rucola en peterselie, verwijder de grote stellen even en dep de rest goed droog.. Pel nu weer de teentjes knoflook voor de pers. Pureer de rucola, peterselie, knoflook, blanke amandelen in een vijzel en voeg de olijfolie toe. Roer de parmezaanse kaas erdoor en voeg zout. Als je  aardappelpartjes hoort zoemen in de warme oven zijn deze klaar! Dit samen met de groene pesto, smullen!

Dit recept voor koolhydraatarme ovenschotel is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

  • Calorieën: 633
  • Koolhydraten: 15 g
  • Eiwitten: 17 g
  • Vetten: 50 g

AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 13 mei, 2019

Auteur

Laura

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2022 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies