Gevulde tomaten met ei 800x350px

Ge­vul­de to­ma­ten met ei | Heerlijk eenvoudig ontbijt!

Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties

Ge­vul­de to­ma­ten met ei start de ochtend eens goed met een heerlijke tomaat hapje uit de oven met geitenkaas deze is gemakkelijk om te te maken dan je nu denkt. In slechts een paar stappen is het klaar! Bereidingstijd is ca. 40 min plus in de oven.

LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Ge­vul­de to­ma­ten met ei

Heerlijk voor jezelf of voor het gezin om het weekend mee te starten of door de weeks. Het smaakt zo lekker door de zoete tomaten met de warme romige geitenkaas. Ik weet zeker dat je hier heel erg blij mee zult zijn. Ingrediënten:

  • 1 sneetje oud volkorenbrood
  • 25 g geitenkaas
  • 2 el verse basilicum
  • 4 grote romatomaten
  • 1 rode ui of sjarlot ui
  • 4 grote eieren
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • Snufje cayennepeper
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rasp eerst de geitenkaas. Snijd de basilicum in kleine reepjes, snipper de ui of sjarlot fijn. Snijd van de bolle kant de tomaten een klein topje eraf en hol de tomaten met een theelepel uit, niet te hard drukken. Bestrooi de binnenkant met snufje peper en zout en laat de tomaat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3. Verkruimel het volkorenbrood met de hand of keukenmachine fijn. Meng de kruimels met ui, basilicum en de geraspte geitenkaas. Breng het mengels op smaak met snufje cayennepeper en zout.
  4. De de binnenkant van de tomaten nog even droog. Gebruik een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Breek boven elke tomaat het grote ei en laat het erin glijden. Bedek het ei met een laagje broodkruimels mengsel. Bak de tomaten in de oven 30 a 45 min lekker goudbruin in de oven. Smullen!

TIP: Heerlijk met een vegetarische salade of een muslie power ontbijt.

De voedingswaarden van het recept

Het recept levert maar liefst 4 grote tomaten. De voedingswaarden zijn berekend per plak.

  • Calorieën: 165 kcal
  • Koolhydraten: 8 g 
  • Eiwitten: 10 g
  • Vetten: 10 g

AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 januari, 2019

Auteur

Laura

Categorie

Ontbijt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies