Gazpacho koude groentesoep met verse knoflook
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Deze heerlijke gazpacho koude groentesoep is een feestje om naar te kijken én ook nog eens heel erg gezond. Deze heerlijke gazpacho is een echte aanrader. Bereidingstijd ca 20 min inclusief afkoelen.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Gazpacho koude groentesoep
Wat heb je nodig?
400 g volledig rijpe tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 komkommer
1 rode en 1 groente paprika
2 sneetjes witbrood
4 el olijfolie
2 el sherryazijn
zout en peper
Zo maak je zelf dit Gazpacho koude groentesoep
1. Kerf een kruisje in de tomaten, dompel ze kort in kokend water, spoel ze af met koud water en ontvel ze. Snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes en steel aanzet. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Pel de ui en knoflook. Was de komkommer, schil hem en halveer hem overlangs. Snijd hem in stukjes van 6 cm. Was de paprika’s. Halveer ze en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
3. Snijd een partje ui, een kwart paprika en een beetje komkommer in kleine blokjes. Doe ze in kommetjes en zet ze apart.
4. Pureer de resterende groenten met de ui en knoflook en het witbrood fijn in een staafmixer. Roer de olijfolie en azijn erdoor. Breng de soep pittig op smaak met chili peper zout en peper.
5. Zet de soep wel afgedekt minstens 1 uur in de koelkast. Schep de gazpacho in diepe borden en serveer de blokjes groente erbij.
De voedingswaarde:
Dit hoofdgerecht van Gazpacho koude groentesoep voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per eenpersoonsportie:
Calorieën: 170
Koolhydraten: 14 g
Eiwitten: 4 g
Vetten: 11 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar