Bloemkool recept? Heerlijk, veelzijdig en vooral lekker!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Bloemkool recept? Met dit recept maak je een veelzijdige Hollandse groente en boordevolle met de juiste vitamines en ook nog eens op koolhydraatarm. Heerlijk te combineren met diverse gerechten en een eenvoudig gerecht en passend in een koolhydraatarme dieet.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Bloemkool recept
Heerlijk en eenvoudig om te maken dit recept pas ook goed bij gele curry of rijstschotels Een groenteschotel die net uit de oven komt ziet er altijd heerlijk uit.
Ingrediënten
4 el plantaardige olie
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl fenegriekpoeder (eeuwen oud kruid wat vele voordelen heeft voor vrouwen zoals natuurlijke manier om borstvoedingproductie stimuleren)
4 gedroogde Spaanse pepers, het liefste zonder zaadjes
1/2 mosterzaad
1 tl zout en peper
1 groene paprika of geel, zonder zaadjes en schoon gemaakt
Zo maak je zelf een recept met bloemkool
1. Verhit nu de olijfolie in een wok op een matig vuur.
2. Voeg nu het uienzaad , mosterdzaad, fenegriek en Spaanse pepers toe. Schep alles voorzicht om.
3. Draai het vuur lager en voeg beetje bij beet de bloemkool zout en peper toe. Roerbak de roosjes bloemkool max 7 min zodat de kruiden er lekker zijn ingetrokken.
4. Voeg nu de paprika toe en roerbak alles 3 min op laag vuur.
5. Schep de gekruide gebakken bloemkool in een warme schaal en serveer hem goed op temperatuur.
TIP: Je kunt ook elke keer nieuwe kruiden gebruiken of een keer noten erbij voor variatie
De voedingswaarden
Dit recept is voldoende voor 4 personen en is binnen 50 min klaar. De voedingswaarden zijn berekent per portie.
Calorieën: 135
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 4 g
Vetten: 12 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar