Venkel uit de oven? Eenvoudig, heerlijk en knapperig!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Venkel uit de oven maken? Bijzonder heerlijke combo verse venkel met anijssmaak en chilipoeder samen is altijd heerlijk samen maar deze pittige ovenschotel is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van verse groente.
Venkel uit de oven
Dit gerecht bestaat uit venkelknollen uit de oven en pittige olijvensaus, lekker en eenvoudig om zelf te maken. Scheelt ook weer in de portemonnee met feta, zwarte olijven en citroensap heerlijk bij een stukje vis of kip.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Ingrediënten
3 tot 4 venkelknollen
2 el olijfolie
SAUS
75 g zwarte olijven zonder pit
2 teentjes knoflook, geperst
2 el kappertjes
3 el citroensap
7 el olijfolie
2 tl chilipoeder
300 g feta (witte kaas)
Peper en zout
Bereidingswijze voor deze venkelknollen uit de oven
1. Snij eerst het groen eraf en leg dit nog even apart. Snij de knollen in partjes die jezelf lekker vindt lekker grof of wat fijner.
2. Leg de stukjes venkel in een ovenschaal die je al reeds hebt ingesmeerd met olijfolie. Besprenkel de venkel nu met wat zout, peper en chilipoeder. Voeg kleine blokjes feta toe en een lepel honing erover is ook heerlijk om de smaak nog wat zachter te maken. Doe het in voorverwarmde oven voor 15 min op 185 graden.
3. Maak de saus: Snij de olijven in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en pers de knoflook en voeg het samen in een kom samen met het citroensap, kappertjes en de olijven. Voeg nog beetje zout en peter toe naar smaak.
4. Haal de schaal even uit de oven en besprenkel de partjes met je gemaakte saus, verdeel het wel gelijkmatig over de partjes. Nu kun je de venkel even keren. Stop het vervolgens nog even 10 min in de oven, liefste op gril stand en smullen maar!
Tip: ook heerlijk met wat voorgebakken pijnboompitten erdoor en wat parmezaanse kaas erover heen!
Voedingswaarden
Dit recept voor koolhydraatarme venkel uit de oven is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 159
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 4 g
Vetten: 14 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar