Koolhydraatarme tomatensoep met Italiaanse kruiden! De NR 1!
Laatste update: 14 juni, 2022 | 3 reacties
Het is tijd voor een heerlijke koolhydraatarme tomatensoep. Je gebruikt verse ingrediënten met gezonde voedingsstoffen. Een ideaal recept dat binnen no-time klaar is. Geniet ervan!
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Koolhydraatarme tomatensoep
Soep is niet alleen erg lekker maar ook voedzaam. Zo zijn er van die dagen dat je weinig tijd hebt om te koken. Een soep als deze is dan ideaal.
Daarnaast bevat deze koolhydraatarme tomatensoep een hoop gezonde voedingsstoffen. Het houd je weerstand op peil en ook is deze tomatensoep laag in koolhydraten.
Is tomatensoep gezond?
Verse tomaten bevatten een hoop positieve eigenschappen. Zo zijn tomaten goed voor je botten. Dit heeft te maken met een hoog gehalte aan lycopeen. Ook gaan tomaten kanker tegen. Uit de wetenschap is gebleken dat de kans op prostaatkanker, alvleesklierkanker, longkanker en borstkanker afneemt.
Daarnaast is er ook een kleine kans op hart-en vaatziekten. Een tomaat bevat namelijk een hoop antioxidanten. De aanwezige vitamine in tomaat zijn A, B1, B3, B6, C en E.
Andere voordelen die je zult ervaren zijn:
- Een betere weerstand
- Goed voor haar, huid en nagels
- Meer energie
De voedingswaarden
deze koolhydraatarme tomatensoep is voor 2 personen. Ben je met meer personen dan kun je eenvoudig de ingrediënten verdubbelen. Het recept bevat de volgende voedingswaarden:
- 139 calorieën
- 8 gram koolhydraten
- 5 gram eiwitten
- 8 gram aan vetten
Wat heb je nodig?
– 125 gram tomaten
– 500 ml water
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 10 gram Italiaanse kruiden
– chilipoeder
– 1 bouillonblokje groente
– 50 gram roomkaas
– peterselie
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je tot wel 12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar
Hoe maak je koolhydraatarme tomatensoep
1. Breng 500 ml water aan de kook. Neem een pan en doe hier olijfolie in. Snij ondertussen een uitje in stukjes en bak deze licht gaar in de pan. Doe er ook 2 geperste teentjes knoflook bij.
2. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de ui. Bak het ongeveer 2 minuten mee. Voeg daarna de het gekookte water toe samen met het bouillonblokje.
3. Laat de soep 10 minuten pruttelen. Doe daarna de roomkaas erbij met de Italiaanse kruiden. Zet het vuur nu uit en gebruik een staafmixer om de soep te pureren.
4. Serveer met peterselie. Eet smakelijk!
Hi Laura, wat een lekker recept deel je hier! Komt deze ook voor in het koolhydraatarm Weekmenu? Heb dat e-book zojuist bestelt en ben er super benieuwd naar. Mijn doel is om 9 kilo af te vallen en hoop dat het dit keer gaat lukken. Groetjes Paulien
Hoi Paulien,
Wat een leuk berichtje! Dit recept komt ook voor in het Koolhydraatarm Weekmenu. Wat goed dat je ermee begonnen bent. Het gaat je absoluut lukken! Ik heb het ook gedaan en ben er tot de dag van vandaag onwijs blij mee! Fijne dag en veel plezier met afvallen :-).
Groetjes Laura
Hay Laura, ik ben nu 2 weken bezig met het koolhydraatarm weekmenu en al 5 kilo afgevallen. Ik ben er super blij mee en voel me stukken beter! Ben via dit recept achter het boek gekomen en leek me leuk om jou te laten weten wat mijn resultaten zijn. Fijn weekend groet Nadia