koolhydraatarme macaroni

Koolhydraatarme macaroni van bloemkool

Laatste update: 30 juni, 2022 | Geen reacties

Macaroni met kaas (en soms ook ham) is een vrij algemeen bekend gerecht hier in Nederland. Het is eenvoudig, geliefd onder kinderen en gewoon de ultieme comfort food maaltijd. Hoewel ik het niet vaak eet, vind ik het wel heel lekker wanneer ik eens behoefte heb aan een makkelijke maaltijd. Toch is het niet altijd even makkelijk om een recept als deze koolhydraatarm te maken. Gelukkig heb ik hier een alternatief op gevonden: koolhydraatarme macaroni van bloemkool. Samen met wat heerlijke gesmolten kaas, krijg je toch nog de goede oude smaak van de macaroni met kaas!

LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Koolhydraatarme pasta

Omdat vrijwel alle pasta van tarwe of aardappel is gemaakt, is het heel lastig om een koolhydraatarme variant te vinden. Daarom gebruik ik graag bloemkool of courgette als alternatief. De smaak is wat anders, maar de structuur komt er aardig van in de buurt. In de herfst geniet ik ook nog wel eens van wat lekkere pompoen spaghetti. Dit heeft een net wat zoetere smaak en is heerlijk in combinatie met wat kaneel door je saus heen.

Heb je geen behoefte aan deze groenten als pasta alternatief? Dan kan je natuurlijk ook kijken naar koolhydraatarme macaroni varianten op de markt. Sommige webshops verkopen namelijk pasta gemaakt van alleen koolhydraatarme ingrediënten. Het is wat duurder, maar dit lijkt het meeste op de pasta zoals we die gewend zijn. Het is het zeker waard om eens te proberen!

Ingrediënten voor de koolhydraatarme macaroni

  • 1 krop bloemkool, in roosjes gesneden
  • 185 ml volle melk
  • 85 gram roomkaas naturel
  • 1 pakje ham plakjes, in blokjes gesneden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • Verse peterselie ter garnering
  • Peper en zout naar smaak

De bereidingswijze

  1. Vet als eerste een ovenschotel in en verwarm daarna de oven op 180 graden.
  2. Vervolgens vul je een flinke pan met water en breng je dit aan de kook. Doe daar de bloemkoolroosjes in en kook ze zo’n 8 minuten of tot ze beetgaar zijn. Je kan ze eventueel ook stomen.
  3. Laat de roosjes uitlekken en zet ze even opzij. Gebruik dan dezelfde pan en doe daarin de roomkaas en melk. Verhit dit, al roerende, tot de roomkaas volledig in de melk is gesmolten.
  4. Roer daarna de kruiden en driekwart van de kaas erdoorheen tot het een goede kaassaus begint te vormen. Kruid eventueel bij met wat extra peper en zout.
  5. Doe vervolgens de bloemkoolroosjes erbij tot alles goed bedekt is met de kaassaus en schep dan het mengsel in de ovenschotel.
  6. Besprenkel het mengsel daarna met de overige kaas en de stukjes ham.
  7. Zet de schotel zo’n 18 tot 20 minuten in de oven of tot alles een knapperige bovenkant begint te krijgen. Serveer daarna met verse peterselie en eventueel wat lekkere bijgerechtjes. Geniet ervan!

De voedingswaarden van de koolhydraatarme macaroni

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 254
Koolhydraten: 7
Vetten: 17
Eiwitten: 16

AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

Bekijk ook:

Koolhydraatarme frittata met spinazie en tomaat

Heerlijke salade met gerookte zalm en avocado

Zelf tomatensoep maken? Zo doe je dat het snelst!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2022 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies