koolhydraatarme goulash

De lekkerste koolhydraatarme goulash

Laatste update: 10 november, 2022 | Geen reacties

Nu de dagen kouder beginnen te worden, verheug ik me al op alle lekkere warme en winterse maaltijden die ik dit jaar ga klaarmaken. Deze koolhydraatarme goulash is daar één van. Dit heerlijke Hongaarse recept mag echt niet ontbreken deze winter vanwege de heerlijke kruidige smaak en de lekkere combinatie van vlees en paprika. Kan jij ook niet wachten? Lees dan snel verder!

LIZA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Goulash koolhydraatarm

De bereiding van goulash kost meestal wel wat tijd, maar dan krijg je ook wat. Ik maak altijd een hele grote pan met gerust een portie of 12 erin. Dan kan ik er die week 2x van eten en de rest vries ik in. Mocht er dan een keer een dag zijn dat ik geen zin heb om te koken, dan kan ik het gemakkelijk opwarmen.

Ook ben je zelf niet zo heel druk bezig tijdens de bereiding. In het begin moet je even opletten, maar daarna is het een kwestie van wachten tot het vlees lekker zacht is. In de tussentijd kan je een andere maaltijd of bijgerecht klaarmaken of je kan natuurlijk lekker gaan lezen.

Welk vlees voor koolhydraatarme goulash?

In dit recept gebruik ik gewone runderlappen, maar je kan er ook voor kiezen om speciaal stoofvlees te kopen. Deze valt meestal wat makkelijker uit elkaar.

Wil je een vegetarische variant? Dan raad ik je jackfruit uit blik aan. Je kan de stukjes fruit met vorken uit elkaar trekken en je krijgt dan een hele draderige substantie wat erg lijkt (qua structuur) op dat van draadjesvlees. Let wel op dat jackfruit aanzienlijk minder eiwitten bevat dan vlees, dus mogelijk moet je dat nog aanvullen met een andere vleesvervanger of een ei.

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme goulash?

  • 450 gram runderlappen
  • 2 rode paprika
  • Eén rode ui, fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 75 gram champignons, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 350 ml runderbouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: een snufje chilipoeder voor wat meer pit

De bereidingswijze

  1. Snij de paprika, ui, champignons en knoflook in stukjes. Neem een bord en bestrooi deze met paprikapoeder, chilipoeder en een snufje zout.
  2. Leg de runderlappen op het bord met kruiden en doe vervolgens dezelfde kruiden van stap 1, over de runderlappen.
  3. Neem een grote pan met een klein beetje boter en doe hier de ui met knoflook in. Voeg de tomatenpuree toe met chilipoeder en paprikapoeder.
  4. Doe nu het vlees in de pan met de gesneden paprika en champignons. Daarna doe je de 250 ml runderbouillon erin en breng dit aan de kook.
  5. Doe de deksel op de pan en laat het vlees minimaal 2 uur stoven op laag vuur. Tussendoor hou je het in de gaten en roer de goulash door. Je kunt er af en toe extra water aan toevoegen.
  6. Serveer de goulash met een salade en geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 365
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 20 gram
Eiwitten: 38 gram

Bekijk ook:

Koolhydraatarme ovenschotel bloemkool

Heerlijke koolhydraatarme cheesecake

Koolhydraatarme Flammkuchen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 10 november, 2022

Auteur

Liza

Categorie

Warme Maaltijden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2022 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies