koolhydraatarme curry

Koolhydraatarme curry

Laatste update: 12 juli, 2022 | Geen reacties

Kruidige recepten vallen bij mij altijd in de smaak, maar wanneer ik écht een bijzondere smakencombinatie wil, maak ik deze koolhydraatarme curry. Deze curry is niet alleen erg lekker, maar ook helemaal koolhydraatarm. Bovendien is het makkelijk klaar te maken, wat erg handig is op drukke dagen. Serveer er wat bloemkoolrijst of naan bij en je hebt zo een complete maaltijd!

LISA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Tikka Masala

Er bestaan natuurlijk verschillende soorten curry. Degene die ik hier vandaag met jullie deel is een Tikka Masala. Het is waarschijnlijk een van de bekendere gerechten hier in Nederland en het is ook echt heel erg lekker om te maken. Je hebt ook helemaal geen ingewikkelde ingrediënten nodig, maar gewoon wat kruidjes en groenten, dan ben je al klaar.

Koolhydraatarme curry met bloemkoolrijst

Natuurlijk kan je de koolhydraatarme curry op zichzelf eten, maar het is lekkerder wanneer je er nog wat bij kan serveren. Ikzelf vind bloemkoolrijst altijd een goede optie. Wanneer je liever wat brood hebt, kan je ook een koolhydraatarme naan kopen of maken. De meeste online shops verkopen tegenwoordig al koolhydraatarme tortilla’s, die kan je ook gebruiken om stukjes mee te scheuren en in de curry te dopen.

Ingrediënten voor de curry

Voor de saus: 

  • 1 fijngesneden ui
  • 400 gram tomatenpuree/passata
  • 250 ml kookroom
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • Een paar stengels verse koriander, fijngesneden
  • 4 el roomboter

Voor de kip:

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 750 g kipfilet
  • Peper en zout naar smaak

De rest van de kruiden:

  • 1 tl Garam Masala
  • 1 tl korianderzaad, gemalen
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Een snufje cayenne
  • 1/2 tl gemalen gember, of 2 cm geraspte verse gember

De bereidingswijze van de koolhydraatarme curry

  1. Snijd allereerst de kip in kleine stukjes en haal eventueel wat vetrandjes weg. Doe de kip in een schaal en meng de yoghurt, peper en zout hierdoorheen. Verhit intussen wat olie in een pan.
  2. Bak daarna de kip in de verhitte pan tot ze gaar van binnen zijn, dit kan je testen door een stukje door het midden te snijden. Haal daarna alle stukjes uit de pan en leg ze even apart.
  3. Gebruik dezelfde pan en verhit hierin 1 á 2 el boter en bak hierin de ui tot deze glazig begint te worden. Voeg dan de knoflook en kruiden toe en roer alles door elkaar.
  4. Vervolgens doe je de kookroom, kip en passata in de pan en roer je alles goed door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat het 15 á 20 minuten sudderen of tot de saus goed in begint te dikken. Roer tussendoor nog een beetje om aanbranden te voorkomen.
  5. Snijd dan de koriander fijn en doe de helft hiervan met de overige lepels boter in de pan en roer nog een laatste keer door elkaar.
  6. Serveer de koolhydraatarme curry met naan of bloemkoolrijst en besprenkel elke portie met nog wat overige koriander. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 560
Koolhydraten: 11,5 gram
Vetten: 35 gram
Eiwitten: 44 gram

Trek in wat anders?

Probeer dan deze gerechten eens!

Koolhydraatarme macaroni van bloemkool

Vegetarisch koolhydraatarm roerbak met tofu

Koolhydraatarme frittata met spinazie en tomaat

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies