koolhydraatarme cheesecake

Heerlijke koolhydraatarme cheesecake

Laatste update: 27 oktober, 2022 | Geen reacties

Trek in een lekkere taart? Dan is deze koolhydraatarme cheesecake een uitstekende keuze! Deze cheesecake is namelijk helemaal koolhydraatarm en erg makkelijk om in elkaar te zetten. Daarnaast kan je zelf experimenteren met allerlei lekkere smaken naast de heerlijke basis. Ben je benieuwd geworden of begint het water je al in de mond te lopen? Lees dan snel verder!

Cheesecake koolhydraatarm

Het is eigenlijk heel makkelijk om een koolhydraatarme cheesecake te maken. Bij de meeste cheesecakes zitten de koolhydraten namelijk in de bodem. In dit recept maak je een bodem van amandelmeel, een lekker smakende meelsoort met maar weinig koolhydraten. Hierdoor kan je nog steeds genieten van een lekkere taart, maar dan zonder de koolhydraten.

Koolhydraatarme cheesecake zonder gelatine

Hoewel dit recept wel gelatine gebruikt, is het ook goed mogelijk om de gelatine te vervangen door een plantaardig alternatief. De meeste Albert Heijns verkopen inmiddels Vegatine van Dr. Oetker. Dit is een plantaardig gelatine alternatief. Je kan ook een gelijkmatige hoeveelheid agar agar gebruiken. Deze gebruik je op dezelfde manier als gelatine, het komt alleen in poedervorm.

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme cheesecake?

Voor de bodem:

  • 30 gram kokosolie
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 ei

Voor de cheesecake:

  • 500 gram kwark
  • 150 ml slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 – 3 druppels vloeibare stevia
  • Fruit naar keus
  • Optioneel: een smaakstof

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Neem een pan en laat de kokosolie volledig smelten.
  2. Zodra de kokosolie om temperatuur is, voeg je er amandelmeel en een ei aan toe. Roer en meng alles goed door elkaar zodat er een deeg ontstaat.
  3. Neem een springvorm van 24 cm waar je op de bodem een vel bakpapier doet. Verdeel het koekdeeg en druk deze goed aan.
  4. Bak de bodem nu 10 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen laat de de gelatine weken in een kom met koud water.
  5. Neem nu de slagroom en klop deze stijf. Voeg hier ook de druppeltjes stevia bij.
  6. Neem een andere kom en meng de kwark. Hier doe je daarna ook de slagroom bij.
  7. Pak een steelpannetje en doe hier 2 à 4 eetlepels water in. Verwarm hier de gelatine in. Zodra de gelatine helemaal is opgenomen doe je er het kwarkmengsel bij. Voeg tijdens deze stap ook de smaakstof toe als je die gebruikt.
  8. Roer alles goed door elkaar en verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.
  9. Geniet van je Koolhydraatarme Cheesecake en serveer met fruit!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 275
Koolhydraten: 4,5 gram
Vetten: 22 gram
Eiwitten: 12 gram

Bekijk ook:

Koolhydraatarme muesli – Lekker knapperig en krokant!

Koolhydraatarme crackers + recept variatie ideeën

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2024 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies