Groene curry? Heerlijk pittig en altijd lekker!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Ben jij ook gek op groene curry? Bijzonder heerlijke combo wortels, kerrie en chilipoeder samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van quinoa.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Groene curry
Dit gerecht bestaat uit wortels, uien en zilvervlies rijst veel lekker en gezonder om zelf te maken dan uit de supermarkt. Scheelt ook weer in de portemonnee met chilipeper, verse koriander en ook erg lekker met een beetje citroensap erbij. Dit gerecht is lekker bij een avondrecht of als lunch.
Ingrediënten
60 g zilvervlies rijst
2-3 middel grote uien
1 verse groene chilipeper
750 g kleine wortel geraspt
30 g boter
40 g sultana rozijnen
2 tl kerriepoeder
5 dl wortelsap
50 g pijnboompitten
1 vers bladpeterselie, bosje
1 tl citroensap
Zout en snufje peper
* 1 liter emmertje Griekse yoghurt
Extra tip: voor extra sensatie heerlijk om een koriander er door te doen en paar grote lepels Griekse yoghurt voor milde curry smaak!
Bereidingswijze voor deze groene curry
1. Maak de uien schoon en snipper deze grof. Was de verse chilipeper en dep hem even droog. Halveer hem nu doormidden, haal de zaadjes eruit en hak hem fijn.
2. Snij nu deze wortels in kleine stukken zoals jij het wilt. Verhit de roomboter in een grote wok tot het een beetje bruist en bak de uien, gehakte chilipeper, wortels kort samen op hoog vuur.
3. Voeg nu de rozijnen toe en de kerriepoeder toe. Schenk het wortelsap erbij en brengt nu het mengsel aan de kook. Mix de zilvervlies rijst erdoor en laat geheel nog even samen 20 min rustig staan op een laag vuur.
4. Bak de pijnboompitten als dat nog niet gedaan is even kort in de pan en laat het niet aanbranden . Was de peterselie even onder de koude kraan, hak de blaadjes fijn. Breng de groen curry op smaak met een beetje citroensap en wat peer en zout. Meng de pijnboompitten erdoor. Schep nu een paar lepels Griekse yoghurt erdoor heen.
5. Strooi de blaadjes koriander erover en smullen!
Dit recept voor koolhydraatarme groene curry is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 222
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 4 g
Vetten: 14 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar