Gele linzen recept | De nummer 1 van Nederland!
Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties
Met dit Gele linzen recept zet je in een handomdraai een pittige warme maaltijd op tafel. Niet alleen erg lekker, met de smaak van zoete aardappels met komijn maar ook nog eens gezond om te maken. Bereidingstijd 35 min plus sudderen.
LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>
Gele linzen recept
Deze gele linzen heeft een baghaar (curry) van boter, rode Spaanse pepers en witte komijn zaadjes. De schotel is makkelijk te bereiden en smaakt echt heerlijk als je van pittig houdt.
Ingrediënten
150 g Kumar’s Dahl
1 tl fijngehakte gemberwortel
1/2 tl gemalen komijnpoeder
1/2 tl vers gemalen koriander
1 tl geperste knoflook
1/2 tl chilipoeder
6 dl water
zout en peper
250 g zoete aardappels, gekookt
Bereidingswijze:
1. Spoel de linzen onder koud water en schep ze in een grote pan. Voeg de gember, gemalen komijn, koriander, knoflook en de chilipoeder toe en roer het geheel door elkaar.
2. Zet het linzenmengsel onder water en zet een extra pan op het vuur voor de zoete aardappels. Kook het linzenmengsel onder veelvuldig roeren op een middelhoog vuurtje tot het geheel zacht wordt maar niet kapot gekookt. Als je kunt prikken in de zoete aardappels zijn ze klaar.
3. Roer beetje zout, schep de linzen in een schaal en houdt het warm.
4. Doe intussen de Kumar’s Dahl in een pan op een laag vuur. Voeg de gedroogde pepers, komijnpoeder toe en bak het mengsel al roeren tot alles goed is gemixed.
5. Schenk nu de Kumar’s Dahl mengsels over de linzen en serveer de schotel onmiddellijk samen met gekookte zoete aardappels.
De voedingswaarden
Dit gegratineerde venkel recept op koolhydraatarme basis is voldoende voor vier personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
Calorieën: 360
Koolhydraten: 13 g
Eiwitten: 17 g
Vetten: 21 g
AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar