Gado gado recept 800x350px

Gado gado recept maken? Heerlijk, snel en eenvoudig!

Laatste update: 13 juni, 2022 | Geen reacties

Deze verrukkelijke recept voor gado gado is ook geschikt als een lunch of warme maaltijd. Heerlijk vers en pinda’s, sperziebonen en wortelen. Vol van smaak én verantwoord koolhydraatarm maaltijd.

LAURA’S TIP:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Hiermee is het mij ook gelukt >>

Gado gado recept

Heerlijk en eenvoudig om te maken dit recept voor Indonesische salade met pindasaus! Deze salade is echt heerlijk door de weeks.

Ingrediënten

100 g Chinese kool, gesneden
125 g sperziebonen, gebroken
100 g wortels, gesneden
100 g broccoli, in roosjes
125 g tauge
2 el olijfolie
handje verse bieslook

Pindasaus recept

1 dl olijfolie
125 g ongezouten pinda’s
2 teentjes knoflook, geperst
1 kleine rode ui, gesnipperd
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl bruine basterdsuiker
4,25 dl water
1/2 citroensap
zout en peper

Tip: als extra garnering kun je gedroogde kokos,  lente-ui gebruiken in reepjes of in stukjes gesnipperd erop

Zo maak je zelf gado gado

1. Kook alle groenten 4-5 min apart in een kookpan met water en snufje zout. Giet de groente af en laat het even afkoelen.
2. Verhit voor de pindasaus een kleine steelpan met olijfolie en pak een koekenpan met olie om de pinda’s even kort te bakken voor 3 min.
3. Schep nu de pinda’s met een spatel uit de pan en laat het even uitlekken op een stuk keukenpapier. Maal de pinda’s nu goed fijn met een staafmixer of met een vijzel.
4. Laat 1 el olijfolie in pan en fruit daarin de knoflook, ui 1 min samen. Voeg daarna de chilipoeder, suiker, snufje zout en peper en het water toe en breng het aan de kook.
5. Voeg nu de gebakken en gemalen pinda’s toe. Draai het vuur wel wat lager nu en laat de saus 4 min zacht koken tot het dikker wordt. Voeg daarna het citroensap toe en laat de saus weer even afkoelen.
6. Leg de groente op 4 borden neer zoals jij dat graag wilt en schep de pindasaus in het midden en garneer de gado gado nog met extra pinda’s, kokos of lente-ui gesnipperd.

De voedingswaarden

Dit recept voor zelf gado gado maken is voldoende voor 4 personen binnen 10 min klaar. De voedingswaarden zijn berekent per persoon.

Calorieën: 392
Koolhydraten: 11 g
Eiwitten: 9 g
Vetten: 35 g

AANRADER:
Met deze weekmenu’s verlies 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 7 maart, 2019

Auteur

Laura

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons op social media:

© 2016 - 2022 Koolhydraatarme Maaltijden

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies